2024.04.19, Péntek

Hagyományos sváb esküvőt is megnézhetünk Vecsés káposztafesztiválján

vecsesikaposztafeszt.hu

2016.09.17. 14:18

A Káposztafeszt terményáldással egybekötött szentmisével, színes felvonulással, kiállításokkal, savanyúság- és főzőversennyel, vetélkedőkkel, német nemzetiségi ruhabemutatóval és neves előadókkal várja az érdeklődőket.

Hirdetés

Vecsés Város Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 24-25-én rendezi meg 16-ik alkalommal országos hírű rendezvényét, a Vecsési Káposztafesztet.

Egész napos programok keretében helytörténeti kiállításon vehetünk részt, a Vecsési Hagyományőrző Zenekar sátrában sváb zenét hallgathatunk, és szétnézhetünk a kézműves vásáron, ahol gyermek foglalkozásokkal, versenyekkel és finom ételekkel készülnek a szervezők.

A szombati nap folyamán idén először kerül bemutatásra, hogy hogyan zajlik egy tradicionális sváb esküvő. A műsor során fellépnek a Rosmarein Tánccsoport, a Lumpen Klumpen Tánccsoport és a Wetschescher Nachtigallen Kórus tagjai. A folyamatos jó hangulatról a Brunner Zenekar gondoskodik, a vendégfellépő a Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Tánccsoport lesz.

A vasárnap szentmisével és terményáldással kezdődik, a délután folyamán pedig sor kerül majd káposztapakoló és káposztapucoló versenyre is. Az eredményhirdetések után koncertek következnek, az estét 8 órakor Nagy Feró és a Beatrice fellépése zárja.

HívogatókultúrafesztiválVecséshagyományőrzésgasztronómia