2024.04.25, Csütörtök

200 féle kolbászt kóstolhatunk meg a Vasúttörténeti Parkban

MTI

2016.10.21. 12:38

Kolbászvásár, disznóvágás, folklórműsorok és családi programok várják a látogatókat a Disznótoros Kolbászfesztiválon vasárnapig, a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Hirdetés

A rendezvényen több mint 200 féle kolbászt kóstolhatnak meg az érdeklődők, a disznótoros ételeken kívül pedig házi sajtokat, lekvárt, mézet, fűszereket és kürtős kalácsot. A Zuglóban, a XIV. kerületi Tatai utcában található tízhektáros fesztiválterületen egész nap neves fellépők szórakoztatják a közönséget három színpadon, emellett a látogatók hagyományőrző programokon vehetnek részt: A disznóvágások során például végig lehet követni a disznó feldolgozásának minden fázisát a kolbásztöltéstől a zsír kisütésig.

A 140 éves Békéscsabai Tájházban Csabai Kolbászt kínálnak, az udvaron gyerekfoglalkozások, a tájház előtt meseszínház várja a családokat. A gyerekek a karámokban háziállatokkal találkozhatnak. A gyerekeket egyébként több programmal is várják a fesztivál során, köztük népi játszótérrel, légvárral, légcsúszdával, arcfestéssel és íjászoktatással. Egy ötven méter magas óriási lánchintát is kipróbálhatnak az érdeklődők.

A muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállításán a kukoricamorzsolást vagy a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók, míg a füves területen a veterán traktorok és régi stabilmotorok tárlata látható. A Mesterségek terén a kerámiakészítéstől a kosárfonásig számos népi mesterséget mutatnak be népművészeti egyesületek és népi iparművészek.

A fesztiválbusz a rendezvény ideje alatt folyamatosan szállítja a látogatókat a Nyugati-Pályaudvar (Váci úti BKK megálló) és a Vasúttörténeti Park között.

Hívogatókoncertfesztiválhagyományőrzésgyerekprogramgasztronómia