2024.03.29, Péntek

Megnyílt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár Budapesten

MTI

2016.11.11. 13:24

Idén először karitatív könyvgyűjtést is szerveznek a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron, ahol kézműves termékekkel és minőségi gasztronómiai kínálattal várják az érdeklődőket péntektől.

Hirdetés

A Vörösmarty téri rendezvényen kizárólag kézműves termékekkel találkozhat a vásárló; a kiállítókat szakmai zsűri választja ki szigorú minőségi követelmények alapján - mondta el a karácsonyi vásár pénteki sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

 

fotó: pestpilis.hu

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője hozzátette: a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt évek óta Európa tíz legjobbja közé sorolják. A hivatalos megnyitó ünnepséget szombat délelőtt tartják, s a vásár során 160 kulturális és családi program várja a közönséget - közölte.

Novotny Antal, a Katlan Tóni fesztiválkonyhájának vezetője a vásár gasztronómiai kínálatáról szólva elmondta, elsősorban a hagyományos téli, karácsonyi ételek és italok bukkannak fel a standok étlapjain, de lesznek olyan újdonságok is, mint a málnapálinkás puncs vagy a meggyes forró sör.

 

fotó: pestpilis.hu

A BFTK idén először könyvgyűjtést szervez a rászoruló fővárosi szociális intézmények részére a vásáron, amelyre nyolc karitatív szervezetet is meghívtak. Újdonság, hogy a Belföldi Budapest Card tulajdonosai a MÁV járatain kedvezményesen utazhatnak a vásárra, és vehetnek igénybe számtalan kedvezményt a fővárosban.

A Budapesti Karácsonyi Vásár programjáról ezen a honlapon részletes információk taláhatók.

Hívogatókarácsonyvásárláskézművesség