2024.04.23, Kedd

Szentendrei művészektől tanulhatunk adventi koszorút készíteni

szentendre.hu, szentendrebaratai.hu

2016.11.09. 16:13

A kreativitás kiélése családias hangulatban: ezt ígéri a Szentendrén indult Kreátor alkotóműhely, amely havonta más művész vezetésével indít néhány órás kurzusokat.

Hirdetés

A Szentendre Barátai Egyesület vallja, hogy ahogy régen az öregek és a fiatalok a téli időszakban összegyűltek a fonóban és tevékenykedtek, beszélgettek, úgy a mai ember életének is egyik értelme, hogy kapcsolatban legyünk, mert ez teremti meg a fejlődés lehetőségét amellett, hogy kikapcsolódást nyújt.

Ennek szellemében szervezik meg hónapról hónapra a Kreátor alkotóműhely eseményeit Szentendrén, és szeretnének a közösségi élet egyik fontos színhelyévé válni. Az alkotóműhely az egyesület kezdeményezésére Dudás Urbán Krisztina szervezésében indult útjára szeptemberben.

A résztvevők a műhelyfoglalkozásokon betekintést nyerhetnek egy művészváros mindennapjaiba, megismerhetik a legrangosabb szentendrei műhelyeket és alkotókat, akiknek vezetésével különleges technikákat sajátíthatnak el, a foglalkozások végeztével pedig a saját készítésű alkotásokat haza is vihetik. Egy-egy foglalkozáson nagyjából 10 fő vesz részt, így megmarad a családias, közvetlen hangulat.

Plein air festészet (kép: szentendrebaratai.hu)

A havi rendszerességgel jelentkező programok során eddig egy plein air, azaz szabadtéri festőkurzuson és egy ruhafestő kurzuson vehettek részt az érdeklődők. A sorozat következő, november 19-i foglalkozásának középpontjában az adventi koszorú készítés áll. Somody Bea ruhatervező azt ígéri, a résztvevőknek alkalmuk lesz újragondolni az alapanyagok felhasználását, és koszorúk mellett különleges kopogtatókat is készíthetnek.

SzentendreHívogatóalkotás