2024.04.25, Csütörtök

Kutatók Éjszakája: virtuális valósággal és drónversennyel várják a látogatókat

mti

2017.09.07. 11:18

Szeptember 29-én tartják meg idén a Kutatók Éjszakáját, országszerte mintegy kétezer ingyenes program várja az érdeklődőket. A korlátozott férőhelyű rendezvényekre péntektől lehet jelentkezni.

Hirdetés

Egyetemekben, kutatóintézetekben és a Csodák Palotájában is várják az érdeklődőket szeptember 29-én, pénteken a Kutatók Éjszakáján. Számos programon, köztük a legérdekesebbek közül is többen csak korlátozott számban vehetnek részt látogatók, ezekre most pénteken reggel 7-órától lehet regisztrálni a www.kutatokejszakaja.eu honlapon.

Az egyetemeken és kutatóhelyeken szervezett programok között lesz lézershow, előadás a sorozatgyilkosokról, sebészrobotika, elektrokémiai kísérletek, űrjármű-építés és tőzsdeszimulációs játék is. Az érdeklődők konyhai természettudományos kísérleteket végezhetnek és betekintést nyerhetnek a villámgyártás mesterségébe, még a a Harry Potter univerzum kviddicsmeccsei is valósággá válnak a Virtuális Valóság termében.

Idén a rendezvénysorozat egyik legnyagyobb partnere, az Ericsson Magyarország drónversenyt rendez: a sikeres pályázók programozó workshopon vehetnek részt, az itt szerzett ismeretek alapján beállított önvezető drónok a Kutatók Éjszakáján mutatkoznak be a nagyközönségnek.

Hívogatóegyetemkutatásdrónvirtuális világ