2024.04.24, Szerda

Ottalvós Halloween bulit tartanak az Iparművészeti Múzeumban

MTI

2017.10.25. 12:55

Akár saját sátrunkban is tölthetjük az éjszakát, részt vehetünk a vezetett zseblámpás túrákon és töklámpást faraghatunk. A már bezárt múzeumba ezután hosszú ideig nem mehet be a közönség.

Hirdetés

A felújítás előtt álló, szeptemberben bezárt Iparművészeti Múzeum „kempingezést" és éjszakai épületsétát hirdet Halloween éjszakájára: október 31-én bent aludhatunk az Üvegcsarnokban. Ezzel elsőként nyílik lehetőség a teljes éjszaka eltöltésére magyarországi múzeumban - közölte az Iparművészeti Múzeum. A látogatók a Lechner Kemping egyszemélyes mobil ágyain, a Városi legenda friss ágyneműjében vagy saját sátraikban tölthetik el az éjszakát.

A rekonstrukció miatt bezárt épületben hosszú időre ez lesz az utolsó alkalom a látogatók számára arra, hogy bejárják a teljes földszintet. A szervezők Halloween tematikájú programmal is készülnek: a résztvevők töklámpást faraghatnak, megidézhetik a múzeum ritkán hallott szellemét és vezetett túrákon zseblámpával fedezhetik fel az épület rejtett zugait a pókhálós pincétől a nyikorgó padlásfeljáróig.

A múzeum munkatársai bográcsgulyást főznek vacsorára, levetítik az Éjszaka a múzeumban című filmet, másnapra pedig tábori hangulatú „Rettenetes Retro Reggelit" csomagolnak a vendégeknek, akik szinte egész délelőtt a múzeum szecessziós Üvegcsarnokában lustálkodhatnak.

A programra itt vásárolhatók jegyek korlátozott mennyiségben.

 

Még négy év, mire újra birtokba vehetjük

Cselovszki Zoltán igazgató az épület felújításáról korábban elmondta, hogy az átfogó műemléki rekonstrukció mellett a múzeum épületéhez mélygarázs és egy új szárny is készül 25 milliárd forintból; a most 3 ezer négyzetméteres kiállítótér 10 ezer négyzetméteresre bővül, és a magyarországi szecesszió egyik legszebb példájának tartott épület is sokkal jobban bejárható lesz.

Az új szárny elsősorban a dizájn és a kortárs iparművészet otthona lesz, de ez a rész fogadja be a korszerű épületgépészet jó részét is. A szárny külső homlokzata Lechner Ödön eredeti terveire alapoz majd, a belső homlokzat pedig kortárs stílusú lesz.

Az egy évig tartó kiköltözés után az építkezés három évet vesz igénybe, majd a közönség a visszaköltözést követően, újabb egy év múlva veheti birtokba a múzeumot.

Hívogatómúzeumprogramok