2024.03.28, Csütörtök

Földre szállt kávémennyországgá változik az Akvárium Klub

MTI

2018.02.27. 12:05

A hétvégén izgalmas kóstolók és barista versenyek lesznek a budapesti klubban, a rendezvényen emellett teák, borok és más italkülönlegességek is bemutatkoznak.

Hirdetés

Az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont szombaton és vasárnap a 9. KávéBár Bazárnak, melynek során harminc szakmai kiállító, valamint számos kóstoló és egyéb program várja a látogatókat.

A KávéBár Bazár közönsége a kávék széles választéka mellett teákat, borokat, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket kóstolhat meg. A kávésok között magyarországi mikropörkölők és jól ismert márkák egyaránt megjelennek a világ legjobb termőterületeiről érkező tételekkel, a kóstolás után pedig vásárolni is lehet majd a standoknál.

A rendezvény két napja során három országos bajnokság zajlik:

  • A baristák a Magyar Barista Bajnokságon mérhetik össze tudásukat, hogy a nyertes képviselhesse Magyarországot az amszterdami világdöntőn.
  • A nem hivatásos kávérajongók versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság szombaton várja az érdeklődőket,
  • Vasárnap rendezik meg a Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános döntőjét a KávéBár Bazár társhelyszínén, a Gerbeaud Házban.

A versenyek mellett mindkét nap szakmai előadások, workshopok is szerepelnek a programban. Lesznek vezetett italkóstolók a buborékoktól kezdve a párlatokon át az idős teákig, hazai és külföldi speciality cuppingok, vagyis kávékóstolók, kerekasztal-beszélgetések, élménybeszámoló egy Costa Rica-i magyar kávéfarmtúráról, beszélgetés a trendekről itthon és világszerte, üzletépítési fórumok, valamint bárkonferencia is.

Hívogatórendezvénykávé