2024.04.18, Csütörtök

Artmozik éjszakájára várják Budapesten a művészfilmek szerelmeseit

mti

2018.04.16. 17:24

Öt különböző mozi öt különböző témájú estet tart a kultéjszakán.

Hirdetés

Idén május 11-én pénteken késő délután kezdődik el az Artmozik éjszakája – derül ki a rendezvényt lebonyolító szervezet közleményéből. Idén öt mozi csatlakozott az eseményhez:

  • A Művész moziban Rendezők éjjelét tartanak, ahol többek között Wim Wanders és Lynne Remsey új filmjeit tekinthetik meg az érdeklődők az országos premier előtt.
  • A Puskinban Fókuszban az igaz történetek címmel alaították ki a műsort, melynek során a legutóbbi Oscar-díjas filmek közül vetítik az Én, Tonyát és A legsötétebb órát is.
  • A Toldiban Veszélyes szerelmek történeteit nézhetjük meg. A Szicíliai kísértettörténet című olasz-francia-német filmdrámát vagy az Így csajozz egy földönkívülivel című romantikus sci-fit is bemutatják.
  • A Kino Café a Nők – szerepek elnevezéssel válogatott a filmfelhozatalból. Premier előtt láthatjuk a Merülés a szerelembe című német-francia-spanyol-amerikai romantikus filmet, valamint a japán Naomi Kawase A naplemente ragyogása című romantikus drámáját is.
  • Végül a Tabán moziban a magyar alkotásokra koncentrálnak. Többek között Bogdán Árpád Genezis, Lengyel Balázs Lajkó - Cigány az űrben és Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény című alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
Hívogatóart moziművész mozikultúramozi