2024.04.20, Szombat

Több mint 200 szakmába belekóstolhatnak a pályaválasztók a Construmán

magyarepitok.hu

2018.04.13. 13:19

A Szakmalandia 2600 négyzetméteres sátrában nem csupán az építőipari foglalkozásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Hirdetés

Több mint 200 szakmát mutatnak be három nap alatt egy külön erre a célra szánt 2600 négyzetméteres rendezvénysátorban a Construma Szakmalandia kiállításán. A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) 19 iskolája képviselteti magát az interaktív rendezvényen, melynek célja az, hogy az összes bemutatott szakmát megismerhessék és kipróbálhassák a pályaválasztás előtt állók.

 

 

Jó lehetőségeket kínál az építőipar a szakmát végzett munkakeresőknek

A jelenleg is munkaerőhiánnyal küzdő építőipar számára is fontos, hogy a fiatal munkavállalók az iparágban helyezkedjenek el. Ez a pályakezdők számára is vonzó lehet, mivel az szakmában folyamatosan emelkednek a munkabérek.  Az egyre jobban gépesített iparágba azonban elsősorban nem képzetlen munkaerőt keresnek.

 

 

A Szakmalandián is bemutatott szakképzések segítségével a Construmára látogató pályakezdők piacképes fizetéssel kezdhetnek dolgozni akár a szakiskola, akár érettségi után elvégezhető két-három éves programok befejezésével. A rendezvényen csütörtökön szakmabörzét tartottak, ahol számos iparág fontos képviselői voltak jelen.

 

Pénteket a Szakmák Éjszakája zárja a Construmán

A mai napon interaktív workshopokon mutatják be a fővárosi szakképzési centrumhoz tartozó intézmények szakképzéseit és a szakemberek mindennapjait. A rendezvénysátorban nagy az érdeklődés, rengeteg fiatal próbálja ki a faszerkezetépítéstől kezdve a gasztronómiáig a karrierek kezdők által is biztonságosan használható eszközeit.

 

 

A pénteki program egészen az éjszakába nyúlik majd a Szakmák Éjszakája során, a munka este 10-ig nem ér véget. Emellett a New Level Empire is akusztikus koncertet ad, a nap műsorvezetőjeként pedig Zola élénkíti a résztvevőket.

Szombaton szintén workshopok és bemutatók várják majd a diákokat és a szakmaváltáson gondolkozókat. Kőművesek mellett fogtechnikusok, sminkesek és aranyművészek is bemutatják munkájuk érdekességeit, a megélhetési lehetőségeket, valamint a kihívásokat.

 

 

Galéria

HívogatókiállításConstrumaszakemberképzés