2024.03.28, Csütörtök

Arckifejezés és testbeszéd irányíthatja a jövő kütyüjeit

mti

2017.12.17. 09:52

A változás akár pár éven belül megtörténhet egy kutatás eredménye szerint.

Hirdetés

Az Ericsson közzé tette idén hetedik alkalommal kiadott, legfontosabb fogyasztói trendeket bemutató éves jelentését, az úgynevezett Ericsson ConsumerLab-ot.

A tíz világváros internet-felhasználóinak körében végzett online felmérés eredményeinél is érdekesebb a kutatás vezetőjének véleménye. Michael Björn a közleményben arról beszélt, az okos eszközök hanggal és érintéssel történő irányítását a közeljövőben átveszi a testbeszéddel, arckifejezésekkel és hanglejtéssel való irányítás. Björn kifejtette, a készülékeken már nem lesznek gombok vagy kapcsolók, és okostelefonon keresztül sem kell majd digitálisan irányítani őket.

Szerinte azért is szükséges ez a változás, mert az embereknek nagyon nehéz lenne elsajátítaniuk minden egyes új kezelőfelület ismeretét, ahányszor egy új készülék csatlakozik a dolgok internete (iOT)hálózathoz.

A kutatás eredménye szerint a felhasználóknak is ez a véleményük. A jelenleg hangutasításokat használók több mint fele úgy gondolja, hogy a technológiai eszközök rövidesen ugyanúgy megértik majd testbeszédet, az arckifejezést és az intonációt, mintha emberek lennének. A válaszadók kétharmada szerint ez már 3 éven belül megvalósulhat.

tudományokostechnológia