2024.03.28, Csütörtök

Több mint száz program az idei Váci Világi Vigalmon

2016.07.08. 10:10

Nyár közepén ismét fesztiválhangulatba kerül Vác városa, hiszen július 22-23-24-én újra együtt vigadhatnak kicsik és nagyok a XXIV. Váci Világi Vigalom sokszínű programjain. A Madách Imre Művelődési Központ szervezésében megvalósuló rendezvény több mint 100 produkcióval várja a helyi és az ide látogató vendégeket. A 4 színpadon zajló eseményeken kívül 8 templomi koncertet, 17 kísérő programot, valamint 22 állandó és időszaki kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Hirdetés

A városházán tartottak sajtótájékoztatót Fördős Attila polgármester és a szervezők. A városvezető mindenek előtt jó időt és jó szórakozást kívánt a fesztivál látogatóinak.


Retzler Péter, a Madách Imre Művelődési Központ igazgatója pedig arról beszélt, hogy igyekeztek minden korosztályt idén is megszólítani a rendezvényekkel, így lesz könnyű-, komoly-, világi- és komolyzene is.
Az immár közel negyed évszázados múlttal rendelkező összművészeti kulturális esemény igazi közösségi élmény, mely szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Koncertek, színházi előadások, képzőművészeti kiállítások, színvonalas gyerekműsorok, kézműves és játszóházi foglalkozások és egyéb látványos elemek szerepelnek a műsorkínálatban. A fesztivált igényes vásári forgatag, változatos és bőséges gasztronómiai kínálat teszi teljessé.
- A tavalyi évhez hasonlóan a Székesegyház óratornyából a Váci Ifjúsági Fúvószenekar rézfúvósainak közreműködésével reneszánsz és barokk fanfárok hangjával kezdődik a rendezvénysorozat, majd a nyitóhangversenyen Händel művek csendülnek fel a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar előadásában, Sándor Bence vezényletével. Ezt követően hagyományőrző felvonulás indul a Konstantin térről Ónodi Béla vezetésével, a térség néptánccsoportjaival, melyet a nézőkkel tartott közös össztánc zár a főtéren - mondta. 
Idén sem lesz hiány neves művészekből, népszerű előadókból a három nap alatt. A Duna-parti és a főtéri színpadon pénteken a Takács Tamás Blues Band, a Revue zenekar, valamint a fiatalok nagy kedvence, a Wellhello lép színpadra. Szombaton a Papp-Sárdy N.B.B., az Ismerős Arcok zenél majd, valamint a nap fő eseményeként Révész Sándor – Závodi János által újra az eredeti hangon csendülnek fel a legendás Piramis együttes dalai. Vasárnap Varga Miklós és a BandPálinkás Gergely és zenekara, valamint a közkedvelt Hooligans koncertjét élvezheti a közönség.
Mint megtudtuk, a szervezők korábban megkérdezték a fesztivál közönségét is, kiket látnának szívesen a váci színpadokon. Így esett többek között a választás a fiatalok körében is oly népszerű csapatra a Wellhello-ra. 
De a szervezők további nívós produkciókkal is megörvendeztetik a látogatókat. A teljesség igénye nélkül: Cry Free (Deep Purple tribute), Katáng, Csuka Ágnes zongorakoncertje, Jeszenszky produkció ® Nyári Károly, Nyári Alíz és Nyári Edit koncert showműsora, Gubás Gabi gyermekelőadása, The Early Sundayz, Fugato Orchestra.
- Az országosan ismert előadók mellett fontos szerepet kapnak a helyi alkotók, művészeti csoportok, zenészek - betekintést engedve ezzel a város színes kulturális életébe - hangzott el a sajtótájékoztatón. 
A múlt évben debütáló és a fiatalok körében nagy sikert arató VácMyLife színpadon a Zenepavilonnál idén is helyi és környékbeli fiatal tehetséges könnyűzenei formációk és dj-k szerepelnek. Itt lép többek között színpadra az Acoustic Rock Jam, a Rocken Dogs hard-rock banda, valamint a hip-hop stílust képviselő Bloo Blasco, és a verőcei DJ Span is.
A komolyzenei koncerteknek a város legszebb épületei adnak helyet, amelyek közül különleges élményt ígérnek a templomi hangversenyek.
A hétvége alatt két látványos eseményben is gyönyörködhetnek a látogatók: pénteken 21:30-kor a Március 15. téren egyedi animációs lézershowt mutat be a Lasershow6, majd szombaton este 9 órakor híres élsportolókkal lampionos hajófelvonulás lesz, melyre július 20-ig lehet jelentkezni, a műsorfüzetben megadott telefonszámon.
- A színvonalas gyerekműsorok, kézműves foglalkozások mellett gyerekudvar várja a kicsiket a Görög templom udvarán, ahol szombaton Népi fakörhinta, Játékok palotája feldíszített sátor és játékpark épül fel, mely délután 2 órától este 8 óráig látogatható. A látványos játszótéren sokfajta eszközt ismerhetnek meg az érdeklődők, mint például a csirkepofozó, az egérderby, vagy az óriás síléc. Vasárnap ugyanitt a tavalyi évben is óriási sikert arató víziparkot élvezhetik a gyerekek 11:30-tól este 21 óráig - mondta Borossa Zsóka főszervező. 
A városban található galériák a vigalom ideje alatt vagy azt megelőzően nyitják tárlataikat, így az állandó gyűjtemények mellett számos alkotóművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. Kiemelkedik közülük a FORTE Fotóklub Vác és a Váci Nemzetiségi Alkotótábor. 
- A látogatók biztonságáról felkészült szervezői és egészségügyi stáb gondoskodik. Folyamatos kapcsolatban állunk majd az Országos Meteorológiai Szolgálattal is, akik figyelik Vác és térsége időjárását. Az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelt biztonságú lesz a rendezvény, köszönhetően többek között a nagy létszámú rendőri jelenlétnek is - tette hozzá.

forrás: vac.hu