2024.03.28, Csütörtök

Száz százalék feletti a Katona József Színház előadásainak látogatottsága

MTI

2017.01.17. 20:40

A 2016-os , rekordnak számító 122 ezres nézőszám az elmúlt öt évben 50 százalékos, de 2015-höz képest is csaknem 10 százalékos növekedést jelent.

Hirdetés

A látogatói csúcs a színház előadásai iránti megnövekedett érdeklődés mellett az előadásszámok folyamatos emelkedésének köszönhető: az elmúlt évben 668 előadást játszottak. Ennek oka többek között az, hogy a színházi évad Budapesten a nézői igényeknek megfelelően júniusban egyre tovább tart, emellett az elmúlt időszakban a Katona József Színház egy negyedik játszóhelyet működtet egy használaton kívüli, Belváros-Lipótváros Önkormányzatától bérelt üzlethelyiségben, a Kossuth Lajos utcában - olvasható a színház keddi közleményében.

Az őszi-téli hónapokban sokszor pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket a vásárlók egy-egy sikeresebb produkcióra. Ezen a legnépszerűbb előadások gyakoribb műsorra tűzésével igyekeztek segíteni.

A néző- és bevételi csúcs mellett az eddigi legmagasabb, 107,6 százalékos látogatottsági arányt is tavaly könyvelhették el a Petőfi Sándor utcában. Ez a Katona indulása óta népszerű, a teltházas előadásokra kiadott állójegyek közelmúltbeli ismételt felfutásának tudható be.

színházKultúra