2024.03.28, Csütörtök

Ma ünneplik a cirkusz világnapját

MTI

2017.04.15. 12:30

Ennek alkalmából a Fővárosi Nagycirkusz előtti színpadon bárki bemutathatja produkcióját saját háziállatával.

Hirdetés

A világnapot 2007 óta ünneplik meg minden év április harmadik szombatján. 2010-ig európai cirkusznapként tartották számon, azóta azonban világszerte megemlékeznek róla a cirkuszművészeti központok.

Idén a Fővárosi Nagycirkusz – számos utazócirkusszal egyetemben – a családokat háziállataikkal együtt várja egy közös ünneplésre, ahol bárki bemutathatja házi kedvencével közös produkcióját a cirkusz előtt felállított alkalmi porondon.

A Fővárosi Nagycirkusz a városligeti épület előtt kínál bemutatkozási lehetőséget az önjelölt művészeknek, akik közül a legjobbakat a Nagycirkusz manézsába is meginvitálják. A programon állatsimogató és állattrénerek bemutatói is lesznek.

A vidéki amatőr művészeket Székesfehérváron az Aréna Cirkusz, Tiszaújvárosban a Circus America, Szegeden az Eötvös Cirkusz, Kaposváron az Exit Cirkusz, Zalaegesrszegen a Hungária Nagycirkusz, Tapolcán a Magyar Klasszikus Nagycirkusz, Debrecenben a Magyar Nemzeti Cirkusz, Szentendrén a Mr. Gerald Show, a szlovákiai Previzdaban pedig az Utazó Budapest Nagycirkusz várja.

Kultúravilágnapcirkusz