2024.03.29, Péntek

Ritkaság: Sisi királyné ruháiból nyílik időszaki kiállítás Gödöllőn

MTI

2017.09.08. 13:19

A tárlat is része a három hónapig tartó GödöllŐsz programsorozatnak, melynek középpontjába a 119 éve elhunyt királyné, valamint a hölgyközönség került.

Hirdetés

Erzsébet királyné halálának (1898. szeptember 10.) évfordulójára emlékezve Verdi Requiem című gyászmiséje csendül fel a harmadik GödöllŐsz Fesztivál nyitóünnepségén pénteken. A művet a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában a Gödöllői Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar adja elő.

Novemberben megnyílik a kastély új időszaki kiállítása is, amely Erzsébet királyné ruháinak hiteles rekonstrukcióit vonultatja fel. A kiállítás legkülönlegesebb darabja egy hiteles koronázásiruha-másolat, amelyet Czédly Mónika divattervező készített el.

Az Erzsébet-év alkalmából kifejezetten a hölgyeket állították a november végéig tartó GödöllŐsz középpontjába. A több mint hetven programot felvonultató eseménysorozatban számtalan színi előadást, koncertet, kiállítást láthat a közönség - mondta el L. Péterfi Csaba, a város kommunikációs vezetője. A programok között szerepel:

  • Hámori Gabriella Gyarmati Fanni naplója című irodalmi estje.
  • Horgas Eszter és Falusi Mariann közös koncertje Kék rapszódia - Bernstein és Gershwin Amerikában címmel.
  • A Művészetek Házában a közönség megtekintheti a nőNYUGAT című előadást, a Tökéletes férfi című zenés irodalmi estet, valamint a Kétely című darabot.
  • A száz évvel ezelőtt született Szabó Magdára emlékezve irodalmi estet adnak.

A rendezvénysorozat több gödöllői programot is magába foglal, mint például a most hétvégi Belvárosi Napokat, az Ars Sacra Fesztivált és a Múzeumok Őszi Fesztiválja helyi eseményeit, valamint az október 20-től 22-ig tartó XVI. Liszt Fesztivált.

GödöllőszínházKultúrakiállításkoncertirodalomGödöllői Királyi Kastély