2024.04.24, Szerda

Vecsésen ünneplik meg a kínai holdújévet

vecseshirek.hu

2018.02.19. 12:00

A kutya évének beköszönte alkalmából a hétvégén színes programokkal és előadásokkal készül a településen a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület.

Hirdetés

Február 25-én Vecsésen, a Bálint Ágnes Kulturális Központban első alkalommal rendezi meg a Kínai Holdújév Fesztivált a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület. Az eseményen lesz kézműves vásár, origami hajtogatás, hagyományos kínai orvoslás, kínai opera és teaház is. A rendezvény minden programja ingyenes.

Minden évben három helyszínen rendez ilyen ünnepséget hazánkban a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület: Kőbányán, ahol az egyesület székhelye van, az újpalotai Ázsia Centerben, a harmadik helyszín pedig mindig változó. Idén Vecsésre esett a választás.

A holdújév a kínai nemzet fontos ünnepe: a tavasz és egyben az új év kezdete, mely két célt szolgál. Alkalom arra, hogy a nagycsaládok tagjai összegyűljenek, megajándékozzák és jókívánságaikkal elhalmozzák egymást, másrészt pedig ilyenkor kell elbúcsúztatni az óévet, megszabadulni annak ártalmaitól. Ilyenkor lehet jó szerencsét biztosítani az új évre is. A kínai horoszkóp szerint 2018 a kutya éve, mely magával hozza a lenyugvás és megbékélés lehetőségét.

KultúrakülföldfesztiválVecsés