2024.03.28, Csütörtök

Tizenöt hegedűkészítő-mester mutatja be munkáját Budán

mti, pestpilis.hu

2018.03.04. 12:08

A Fonóban megrendezett 7. Wine and Violin Szalon során ki is lehet próbálni a hangszereket.

Hirdetés

Idén április 7-én és 8-án tartják meg a mesteri hegedűkről és kiváló borról szóló Wine and Violin Szalont. A hetedik alkalommal megrendezett eseményre a fővárosi Fonó Budai Zeneházba várják az érdeklődőket, ahová tizenöt hegedű- és két csellókészítő jön el. A művészekkel egy-egy pohár mellett elbeszélgethetnek a látogatók és kezükbe vehetik a vonót is.

 

Koncertekkel is várják az érdeklődőket

A Wine and Violin mindkét estéjén színvonalas koncertet hallgathatnak meg a zeneszeretők. Szombat este Kokas Katalin hegedűművész és Kokas Dóra csellista ad koncertet a nagyteremben, ahol a zenészek Maurice Ravel Szonáta hegedűre és csellóra, valamint Kodály Zoltán Duó hegedűre és gordonkára című darabjait adják elő. Vasárnap az Opera Vonósnégyes mutatja be a az opera- és a kvartettművekből gyűjtött válogatását.

 

 

Az idei szalonra Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergő, Gollob Balázs, Guminár Tamás, Héjja János, Holló Bence, Kovács Tibor, Kőrösi Ferenc, Lakatos László, Nagy András, Popara Nikola és Székely Márton hegedűkészítők jönnek el.

Kultúraborzenekomolyzenehegedűcselló