2024.03.28, Csütörtök

CAFe Budapest: koncerttel és kiállítással rajtolt el a fesztivál

mti

2018.10.07. 12:58

A Sinfonietta Riga koncertjével és a Salla Tykkä - Rövid címek című kiállítás megnyitójával kezdődött el pénteken fesztivál, amely október 21-ig több mint 100 programmal várja az érdeklődőket.

Hirdetés

A művészetek modern fordulatát is bemutatja a CAFe Budapest rendezvénysorozat, mely pénteken kezdődött el ésegészen október 21-ig fog tartani. A kortárs művészeteket hangsúlyozó rendezvények megnyitóján felszólaló Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, elmondta, hogy a CAFe Budapest egyik fő témája idén a balti államok művészete és a száz éve született Leonard Bernstein, valamint kiemelt figyelmet kap Bartók életműve is.

Három balti ország, Észtország, Lettország és Litvánia idén ünnepli függetlensége századik évfordulóját, ennek tiszteletére szervezték meg a nyitókoncert programját is - tette hozzá.

A Töltsd fel magad! mottóval meghirdetett 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál mintegy 40 helyszínen több mint 100 programmal, komoly- és könnyűzenei, színházi, táncművészeti és újcirkuszi előadásokkal, képzőművészeti, irodalmi és egyéb eseményekkel várja a közönséget.