2024.03.28, Csütörtök

Csütörtökön megnyitja kapuit a felújított Budai Vigadó

MTI, Magyar Építők

2018.10.01. 11:55

A felújított épületben négy napon át tartó rendezvénysorozattal várja az érdeklődőket a visszaköltöző Hagyományok Háza.

Hirdetés

Megnyílik a nagyközönség előtt az Épkar Zrt. által, mintegy 7,1 milliárd állami támogatásból rekonstruált Budai Vigadó. A 120 éves műemléképületben helyet kapó és visszaköltöző Hagyományok Háza október 4. és 7. között táncelőadásokkal, gyermekprogramokkal és kiállításokkal várja az érdeklődőket – derült ki az MTI híréből.

 

Évtizedes tervek szerint állították helyre az épületet

Az 1899-ben elkészült Budai Vigadón 2017-ben kezdte meg a munkálatokat az Épkar, az impozáns épületben számos feladatot láttak el: többek között elbontották az utólag beépített galériákat, így az eredeti belső magasságú tereket lehet használni. A sok évtizedes tervek szerint rekonstruálták többek között a műemléképület

  • előcsarnokát,
  • üveg felülvilágítóval kialakított díszlépcsőházát,
  • valamint a dísztermet is.

 

A nyári szünetben megújult a könyvtár és a színházterem is. Előbbibe 40 ezer kötetet kellett a megfelelő módon visszahelyezni, utóbbiban pedig a modern színpadi gépészet beépítésére és próbaüzemeire került sor.

 

Épületbejárás mellett szórakozásra is lesz lehetőség

A csütörtökön megnyíló Hagyományok Háza napközben ingyenes kézműves workshopokokkal, gyerekprogramokkal, épületbejárással, esténként mesekocsmával és táncházzal szórakoztatja az érdeklődőket. Szombat éjszaka a bálteremmé alakítják a nagyteremet, ahol az EtnoRommal és a Szászcsávási zenekarral mulathat a közönség, valamint megcsodálhatja az épületre vetített különleges fényfestést is.

KultúraműemlékfelújításÉpkar Zrt.Budai Vigadó