2024.03.28, Csütörtök
Dzsessz világsztárok portréiból nyílt kiállítás Óbudán
Cseh Tamás (Fotó: Kleb Attila)

Dzsessz világsztárok portréiból nyílt kiállítás Óbudán

MTI

2020.03.10. 10:58

A tárlat május 10-ig tekinthető meg a Godot Kortárs Művészeti Intézetben.

Hirdetés

Dzsessz világsztárok portréiból nyílt kiállítás Óbudán. A fotókat Kleb Attila készítette, a Closer című tárlat május 10-ig látható a Godot Kortárs Művészeti Intézetben.

A fekete-fehér képek olyan világhírű dzsesszművészeket mutatnak be közelről, mint Bobby Sparks, Chick Corea, David Yengibarian, Dee Dee Bridgewater, Erik Truffaz, John McLaughlin, Pharoah Sanders vagy Victor Wooten.

Szerepelnek a felvételeken továbbá más műfajok ismert előadói, köztük Omara Portuondo és Suzanne Vega, illetve hazai színésznők, így Für Anikó, Gryllus Dorka és Tompos Kátya is. A civilben koncertszervező Kleb Attila a Get Closer Concerts művészeti vezetője, alapítója, a kiállításon szereplő művészek egy része az általa életre hívott GetCloser Jazz Fest fellépője volt.

A rendezvényt az elmúlt napokban immár ötödik alkalommal tartották meg a budai MOMkultban, mások mellett Erik Truffaz és Richard Bona közreműködésével, ők személyesen is ott voltak a tárlat hétvégi megnyitóján.

"A műterem különleges világ, ahol szinte pszichológusként kell közelíteni a fotózás alanyához, le kell tudni hámozni róla a héjat, hogy önmagát mutassa a kamera előtt. A külföldi zenészeket ábrázoló portrék ezzel szemben a fellépés előtti vagy utáni pillanatokban készülnek el a színfalak mögött, ahol soha sincs több idejük öt percnél. Ez benne az izgalom"

- idézte a kommüniké a fotóst.

Kleb Attila 1965-ben született, 1986-tól 1991-ig az MTI fotóriportere volt, később dolgozott a Mai Napnál, a Színes Vasárnapnál, a Népszabadság Magazinnál és a Képes Sportnál fotóriporterként, képszerkesztőként. Fotói jelentek meg a Life-ban, a National Geographic-ban, utazási magazinokban. Közreműködött az Music Television (MTV) kelet-európai kampányában és számos cég magyarországi reklámkampányában. 1986-tól vannak kiállításai, képet Budapesten, Kölnben, Szentendrén, a Művészetek Völgyében és Szardínián is láthatta már a közönség.

KultúrakultúraajánlókiállításÓbudaprogramok