2024.03.28, Csütörtök

Péntektől vasárnapig fokozott rendőri ellenőrzés várható, de nem a sebességet mérik

MTI

2017.03.17. 15:59

A passzív biztonsági eszközök használatát és az illegális migrációt vizsgálják elsősorban, az egész országra kiterjedően.

Hirdetés

A biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak, tehát az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök péntektől vasárnapig, országos akcióban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség weboldalán. Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére is.

A fokozott ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) szervezésében hajtják végre. Felhívták a figyelmet arra, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen nő a halálos sérülések esélye, ezért alapvető, hogy még többen használják a biztonsági övet és gyermekbiztonsági rendszereket. Így kevesebb lehet a halálos baleset és a súlyos sérülés.

A TISPOL Seatbelt európai szintű ellenőrzést évente kétszer tartják. Ennek során a TISPOL-tagállamok rendőri erői - köztük a magyar rendőrség is - a közlekedésbiztonsági helyzet javításáért és a közlekedők biztonságának szavatolásáért fokozottan ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát Európa közútjain.

OrszágosKözbiztonságrendőrség