2024.03.28, Csütörtök

Gólya Road Show indul: daruval felemelkedve leshetünk be a madarak fészkébe

MTI

2017.06.06. 19:14

Gólyafióka-gyűrűzést szervez a Magyar Madártani Egyesület, ennek keretében néhány fiókát egészen közelről is szemügyre vehetnek az érdeklődők.

Hirdetés

Június közepén kezdődik meg a fehér gólyák látványgyűrűzése a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében. Idén országszerte számos helyszínen olyan gólyafióka-gyűrűzési akciót szervez az egyesület a közönség bevonásával, amelyeknek köszönhetően meg lehet ismerni a fehér gólyák vonulási viselkedését, repülési útvonalait és afrikai telelőterületeit - áll a szervezet keddi közleményében.

A gólyafészkeket csak emelőkosaras darus kocsival lehet megközelíteni, de annak érdekében, hogy az érdeklődők minél közelebbről láthassák a gólyákat, a szakemberek néhány fészeknél egy-egy fiókát le is visznek a közönséghez. Azokon a helyszíneken, ahol ez biztonságosan megtehető, hosszabb időre is megállnak, hogy a daru kosarában a vendégek is feljuthassanak a fészekhez. Ennek köszönhetően nem csak arra kínálkozik lehetőség, hogy az érdeklődők belepillanthassanak egy gólyafészekbe, de fényképezni, videózni is lehet a fűcsomókkal kibélelt fészekben a fejüket elfordítva lelapuló, sorban fekvő fiókákat.

A Gólya Road Show rendezvényeinek folyamatosan frissülő részletei, a helyszínek várhatóan tovább bővülő listája a szervezet honlapján érhető el.

OrszágosMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületgólyagólya