2024.04.19, Péntek

Száz munkahelyet hoz Újpestre az újonnan átadott kutatóközpont

MTI, wessling-group.com

2017.09.29. 16:34

Élelmiszer- és gyógyszeripari K+F bázist létesített a IV. kerületben a Wessling. A német tulajdonú cég az egyetemekkel és hatóságokkal együttműködve folytatja majd innovációs tevékenységét.

Hirdetés

Átadták a Wessling Hungary Kft. független laboratórium Tudásközpontját Újpesten pénteken, az Anonymus utcában. A két és félmilliárd forintos beruházással 100 új munkahely jön létre - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Tudásközpontban az egyetemekkel, hatóságokkal együttműködve folytatnak majd kutatásokat a környezetvédelem, az élelmiszer-biztonság és a gyógyszerellenőrzés területén.

A Wessling Hungary Kft. egy német tulajdonú, nemzetközi műszaki innovációs hálózat tagja, amely a régióban nem csak laboratóriumi szolgáltatásaival van jelen, hanem tudományos és tájékoztató tevékenységet is végez. A független laboratórium az idén negyed évszázada végzi akkreditált kémiai és mikrobiológiai vizsgálatait és foglalkozik szaktanácsadással Magyarországon.

A szaktárca közleményében Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Wessling Tudásközpont a mintegy ezer fős nemzetközi hálózat regionális kutatás-fejlesztési bázisa lesz. A Tudásközpont profiljába tartozó tevékenységek mindegyike szorosan kapcsolódik az Irinyi Terv stratégiai céljainak a megvalósításához, egyes kiemelt ágazatok – köztük az élelmiszeripar, az egészséggazdaság vagy a vegyipar – innovációs hátterének biztosításához.

A cég tájékoztatása szerint a Wessling Hungary Kft.-ben mintegy 270-en dolgoznak, a cég forgalma 2016-ban megközelítette a 4 milliárd forintot.

OrszágosélelmiszerkutatásgyógyszerÚjpestinnováció