2024.04.23, Kedd

Magyarország legszebb betlehemét keresik

MTI

2018.12.03. 15:54

A beküldött terveknek meg kell jeleníteniük az adott lakóterület sajátosságait és népszokásait, valamint a tájegységre jellemző tárgyi, építészeti elemeket.

Hirdetés

Az ország legszebb betlehemeit keresik azon az alkotói pályázaton, amelyet közösen hirdetett meg a Hungarofest Nonprofit Kft. és a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az alkotások terveit január 6-án éjfélig várják.

A pályázatra olyan betlehemek terveit várják, amelyekben az alkotó saját településének, lakókörnyezetének sajátosságait és népszokásait, valamint a hagyományos betlehem elemeit, a tájegységre jellemző tárgyi, építészeti elemeket is megjeleníti – mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a pályázatról tartott sajtótájékoztatón.

Nem véletlen a pályázat időtartama, hiszen Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója elmondása alapján a paraszti hagyományban a legjelentősebb ünnepi periódus az adventtől vízkeresztig tartó időszak. Ekkor arra is jut idő, hogy szép betlehemeket faragjanak, építsenek azok, akik nem csak elképzelni akarják Jézus születését, hanem gyakorlatban, kézzel foghatóan is meg tudják valósítani.

A pályázatnak nagy tétje van, ugyanis a három legszebb terv megvalósításának kivitelezését és költségeit a szervező vállalja 2019 adventi időszakában 10-10 millió forint értékben, a három legjobb alkotót pedig egymillió, 500 és 250 ezer forinttal jutalmazzák.

 A terveket a [email protected] email címre várják.

OrszágospályázatadventHagyományok Házabetlehem