2024.03.28, Csütörtök
Több mint 20 napelemparkot adtak át: Cegléd is kapott egy zöld erőművet
Illusztráció (Bernát Benámin/magyarepitok.hu)

Több mint 20 napelemparkot adtak át: Cegléd is kapott egy zöld erőművet

mti, magyarepitok.hu

2020.01.24. 10:47

Összesen 110 létesítmény épül szerte az országban: most Közép- és Délkelet-Magyarország került sorra, ahol 19 zöld energiakollektor készült el.

Hirdetés

A napokban beszámoltunk arról, hogy az MVM Csoport 21 naperőművel készült el a Dunántúlon egy 110 helyszínt érintő program keretében. Nemrég új bejelentés érkezett: csütörtökön az ország másik végében adtak át 21 hasonló innovatív erőművet, 40-re emelve számukat.

A Kecskeméten készre jelentett létesítmények Cegléd, Gerendás, Hódmezővásárhely, Kecel, Kiskunhalas, Kötegyán, Jánoshalma, Mezőkovácsháza, Nagykamarás, Soltvadkert, Szegvár, Árpádhalom, Békéscsaba, Kiskunfélegyháza és Újkígyós térségében épültek fel, Kecskeméten pedig két helyszínen négy különálló erőműt adtak át. A beruházássorozat összesen 7 alprojektben valósult meg.

 

Több mint 10 ezer tonnával csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása

A beruházássorozat elkészültével a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség átlagos értéke mintegy 44 ezer gigajoullal emelkedik,

az üvegházhatást okozó gázok csökkenése pedig átlagosan évi mintegy 12 ezer tonnával csökken.

A tizenkilenc 0,5 megawattos erőmű összteljesítménye 600-700 megawattóra. Ez összességében egy Kiskunhalas méretű város éves energiafogyasztását tudja biztosítani.

OrszágosCeglédKecskemétnapenergianapelemHódmezővásárhelynapelempark