2024.03.28, Csütörtök
Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik hétvégén a Nemzeti Vágtát
illusztráció - pixabay

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik hétvégén a Nemzeti Vágtát

MTI

2021.09.28. 11:42

A fiatal tehetségek számára újra megrendezik a Kishuszár Vágtát, valamint a nemzeti díszegység is bemutatót tart.

Hirdetés

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik a hétvégén a 14. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén - mondta el Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató kedden az M1 aktuális csatornán és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A versenyigazgató a Kossuth Rádióban felidézte, hogy májustól kezdve 11 elővágtát rendeztek, a magyarországi települések mellett a Vajdaság, Muravidék és Erdély lovasai részvételével.

Mint elmondta,

a Nemzeti Vágta szombati napján ötfős előfutamokat tartanak, a döntő pedig vasárnap délután lesz.

 

Hagyományőrző felvonulás és kocsitoló verseny tarkítják a programot

A fiatal tehetségek számára újra megrendezik a Kishuszár Vágtát, bemutatót tart a nemzeti díszegység, lesz fogatvágta, méneshajtás, négyes fogatok üldözéses versenye, hagyományőrző felvonulás, kocsitoló verseny, díjugratás és visszatér a jótékonysági sztárfutam is

- ismertette a programokat, hozzátéve, hogy az Andrássy úton kialakított korzón a résztvevő települések mutatják be hagyományaikat, értékeiket.

Az M1 műsorában Szotyori Nagy Kristóf elmondta azt is, hogy a nemzetközi futamot 12 ország, köztük India, Nagy-Britannia, Törökország, Ausztria és a környező országok részvételével rendezik meg.

Kiemelte, hogy a jótékonysági futamon - amelynek kedvezményezettje idén egy állatvédelemmel foglalkozó alapítvány lesz - Széchenyi Krisztián, Krajnik-Balogh Gábor, Bács Péter, Sipos Imre és Nagy Ervin pattan nyeregbe.

OrszágosNemzeti Vágtalovassporthagyományőrzés