2024.04.20, Szombat

Egészen a diplomáig támogatja a kisiskolásokat a most megjelent ösztöndíjpályázat

MTI

2016.09.08. 12:30

Az országos, tanulmányi eredményen alapuló ösztöndíj Pest megyén belül négy településen érhető el, sikeres pályázat esetén havi 16 ezer forintot kaphatnak a hátrányos helyzetű diákok.

Hirdetés

Ösztöndíjpályázatot hirdetnek a 2016/2017-es tanévre az általános iskola 2. és 3. osztályos tanulói részére az ország több településén. A kiírás célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedően tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szerdán.

A pályázatot az NGYSZ, az MKB Bank Zrt., a Magyar Nemzeti Bank és a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. hirdeti meg. Pest megyén belül Dunakeszi, Fót, Gödöllő és Veresegyház kisiskolásai jelentkezhetnek. (Országos szinten még Esztergom, Gyula, Gyöngyös, Hajdúsámson, Kiskunhalas, Levelek, Magyarmecske, Nagykanizsa, Pápa, Sajószentpéter és Szeged településeken is elérhető a pályázat.)

Az országos ösztöndíjpályázat keretében összesen 160 gyermek részesül majd havi 16 ezer forint támogatásban. A támogatók folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatást egészen a diploma megszerzéséig biztosítják az ösztöndíjra jogosultaknak.

A pályázatokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére kell elküldeni szeptember 30-ig. Az ösztöndíjra jelentkezhet minden olyan tanuló, aki az alábbi feltételek mindegyikének megfelel:

  • a 2016/2017-es tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul;
  • a 2015/2016-os év végi tanulmányi szöveges értékelése jeles vagy kitűnő, figyelembe véve a magatartás- és a szorgalom-értékelést is;
  • a pályázó családjában az egy főre jutó átlagjövedelem havi nettó 46 ezer forint alatt van, a családi pótlékot is beleértve;
  • a pályázó a fenti városok egyikében vagy annak maximum 10 kilométeres körzetében lakik, vagy oda jár iskolába.

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról.

GödöllőDunakesziOrszágosGyermekmentő SzolgálatösztöndíjFótáltalános iskolásokVeresegyház