2024.03.29, Péntek

50 civil szervezet fogott össze a daganatos gyerekekért

MTI

2016.11.28. 08:04

A Várkert Bazárban szombaton megnyílt jótékonysági vásáron családszervezetek kínálják saját készítésű portékáikat, hogy a daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítványt támogassák a befolyt összegből.

Hirdetés

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére szervezett vásáron a családokat segítő legnagyobb civil szervezetek fogtak össze, összesen több mint ötvenen. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai például több mint félmillió forint értékű adományt készítettek az eseményre. Az Őrzők Alapítvány a befolyt összeget egy családi apartman felújítására fordítja, hogy a beteg gyerekek ne legyenek elszakítva családjuktól és közösen várakozzanak a kezelésekre - mondta el Király Nóra, a FICSAK alapítója, a vásár kezdeményezője.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége szerint a kezdeményezés a családok számára is kreatív és szórakoztató kikapcsolódást nyújt, de elsősorban az a célja, hogy támogassák a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek gyógyulását. „Advent idején mindenki szívesen segít, és sok olyan kezdeményezés indul karácsony előtt, amelyhez csatlakozhatnak mindazok, akik adományaikkal segíteni kívánják a rászorulókat."

Szabó András, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a 25 éve működő Őrzők Alapítvány olyan lakásokat tart fent a klinika mellett, amelyben a leukémiás és onkológiai betegségben szenvedő gyerekeknek a kezelések ideje alatt biztosítani tudják a családi környeztet. Mint mondta, a vidám és jó hangulatú családi környezetben lévő gyereknél sokkal nagyobb a gyógyulás esélye.

jótékonyságPest megyebetegek