2024.03.29, Péntek

Ingyenes nyomtatott térképet adott ki a BKK

bkk.hu

2016.11.24. 08:00

Az aktuális fővárosi közlekedési hálózatot és az éjszakai járatokat is bemutatja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legújabb, papír alapú, nagyméretű térképe.

Hirdetés

A régóta forgalomban lévő zsebtérképek mellett az új kiadvány tartalmazza Budapest összes metró-, HÉV-, villamos-, trolibusz- és autóbuszvonalát, illetve a turisták és kirándulók számára fontosabb siklót és libegőt, valamint a menetrend szerint közlekedő hajójáratokat is - közölte a társaság szerdán. A hagyományoknak megfelelően a térkép használói részletesebb felbontásban ismerkedhetnek meg a belvárosi területekkel, emellett külön felületet kapott az éjszakai járatok hálózata is.

A BKK ügyfélközpontjaiból ingyen elvihető, 23 ezer példányban kinyomtatott térkép hátoldalán a járatok végállomásait és a vonalakra jellemző járatsűrűség adatait lehet megtekinteni. A térkép kibontva 66x91, összehajtva pedig 11x22 centiméteres.

A társaságnak csaknem harmincféle online térképe is van: köztük megtalálhatók Budapest egyes városrészeinek közlekedéshálózati rajzai, a kötöttpályás vonalak, az éjszakai járatok térképei, de külön rajzokon megtekinthetők egyebek mellett a Mol BuBi gyűjtőállomások, a P+R parkolók, illetve a turista autóbuszok számára javasolt parkolóhelyek.

Pest megyeközlekedéstérképészetBKK