2024.04.25, Csütörtök

Több mint 700 számítástechnikai eszközt kaptak Pest megyei iskolák

pestpilis.hu

2016.12.12. 08:15

A Ceglédi Tankerületi központnak köszönhetően közel 150 millió forint értékben jutottak informatikai eszközökhöz köznevelési intézmények.

Hirdetés

A Ceglédi Tankerületi központ saját maradványkeretének terhére, 43 intézménye számára 731 számítástechnikai eszközt vásárolt. Ezáltal minden intézményben be lehet rendezni egy számítástechnikai tantermet. A beruházás célja, hogy az oktatási intézményeket korszerű informatikai eszközökkel lássa el, így biztosítva minden diáknak az esélyegyenlőséget az informatika oktatásban – áll a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleményében.

43 laptop átadása szimbolizálta fejlesztés megvalósulását. A pénteki rendezvényen részt vett Földi László, a térség országgyűlési képviselője, Kotán Attila, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gazdasági elnökhelyettese, valamint a környező települések polgármesterei és az intézményvezetők.

A felszólalók egybehangzóan azt hangsúlyozták, hogy az állami intézményfenntartás stabilizálja az intézmények költségvetését, és a működtetés átvétele után is jó kezekben lesznek az iskolák. Egy ilyen volumenű informatikai fejlesztés pedig a régió lemaradását is csökkenti. Az önálló gazdálkodás lehetőséget ad a felelős gondolkodásra.

CeglédPest megyefejlesztésklikinformatika