2024.04.16, Kedd

Közel egymilliárd forintnyi munkahelyteremtő támogatás érkezik a térségbe

cegled.hu

2017.06.02. 17:30

A kormányzati forrásból ipari területek és üzleti parkok jönnek létre Cegléd, Abony, Nyársapát és Újszilvás területén.

Hirdetés

Földi László, Pest megye 15. választókerületének országgyűlési képviselője pályázati sikerekről számolt be pénteken: Cegléd 500 millió, Abony 306 millió, Nyársapát 98 millió, Újszilvás pedig 45 millió forintnyi támogatást nyert el üzleti infrastrukturális fejlesztések megvalósítására.

Cegléd polgármestere, Takáts László elmondta, az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben, a meglévő ipari park szomszédságában új ipari területek kialakítására nyert forrást a város. Gazdaságélénkítés céljából az övezet fejlesztésének második ütemében a 4-es út és az Ipartelepi út között utak épülnek, teljesen közművesített telkeket alakítanak ki, és megépül egy szolgáltatóház a vállalkozásbarát ügyintézés megteremtéséhez, mindez egy éven belül.

Dévainé Kazinczy Sára abonyi alpolgármester tájékoztatása szerint a településen a volt vásártér 8,4 hektáros területén üzleti park létesül. A fejlesztés eredményeként 32 darab szabad telket alakítanak ki parkolókkal és egy a majdani betelepülő vállalkozások számára is segítséget nyújtó szolgáltatóházat is létesítenek.

Nyársapát polgármestere, Kis Miklós kiemelte, történelmi jelentőségű fejlesztés jön a település életében: már három vállalkozó jelentkezett a kialakítandó ipari területre, akik a település mezőgazdaságára alapozva hűtőházat, csomagolóüzemet létesítenének.

Újszilváson Petrányi Csaba polgármester elmondása szerint ipari parkot alakítanak ki teljes infrastruktúrával és napelemes kandeláberekkel.

CeglédmunkahelyekPest megyeinfrastruktúraÚjszilvásAbonyipari parkNyársapáti