2024.04.19, Péntek

A Spar Üllőről látja el szendviccsel és salátával az országot

spar.hu

2017.09.25. 11:46

A vállalat zöldmezős beruházásban 1500 négyzetméteres csarnokot hoz létre, mely 50 új munkahelyet is teremt.

Hirdetés

Új üzemet épít a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a vállalat üllői logisztikai központjának területén. A létesítményben majonézes saláták és szendvicsek összeállítását végzik majd, két csomagolósorral fog működni.

A Spar hétfői közleménye szerint az 1500 négyzetméteres üzem építése júliusban megkezdődött, átadása 2018 elejére várható. A zöldmezős beruházás 1,2 milliárd forintos költségvetéséből a technológia és a berendezések 250 millió forintba kerülnek. A beruházást a Spar saját erőből valósítja meg, az első fázis várhatóan ötven munkahelyet teremt.

A vállalat rövid távú célja, hogy az ország összes Spar, City Spar és Interspar áruházát ellássa az Üllőn előállított termékekkel. Többféle kiszerelésben 15 féle majonéz alapú saláta és 15 féle szendvics készül majd itt 2018 tavaszától, de a későbbiekben a választék folyamatosan bővülni fog. A húskészítményt tartalmazó szendvicsekbe és salátákba a Spar bicskei Regnum húsüzemében gyártott termékek kerülnek.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint a Spar Magyarország árbevétele tavaly meghaladta az 516 milliárd forintot, ami 5,2 százalékos növekedés az előző évhez képest. A cég 26 éve van jelen Magyarországon, hálózatához 508 üzlet tartozik, ebből 133-at üzemeltetnek franchise partnerek. A társaság 13 ezer munkavállalójával évek óta Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Pest megyeélelmiszeriparzöldmezős beruházásüzemépítésÜllő