2024.04.16, Kedd

Nagyot lép előre az újbudai gyerekek egészségügyi ellátása

MTI

2017.09.25. 16:51

Évi százezer gyermeket láthat majd el a megújuló épületbe költöző Szent Kristóf Szakrendelő. A közel 2 milliárd forintos fejlesztés 2019-re készül el.

Hirdetés

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár hétfőn bejelentette, hogy a XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelő gyermekegészségügyi járóbeteg-szakellátását átköltöztetik a szomszédos volt iskolaépületbe, annak átalakítása után. A fejlesztés 1,9 milliárd forintból valósul meg, 2018 első negyedévében kezdődik, a befejezés várhatóan 2019-ben lesz. A műszerbeszerzést a XI. kerületi önkormányzat vállalta magára.

Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda önkormányzati képviselője szerint már 2010-ben elhatározták, fejlesztik a kerület gyermekszakellátását, amire nagy szükség van a budai oldalon, hiszen a Szent János Kórházban például csak 93 ágyon van gyermekellátás. A gyermekszakrendelések új épületbe költözésével évente százezer gyermek ellátását tudják biztosítani, emellett lehetőség lesz egynapos sebészeti beavatkozások elvégzésére is az új épületben.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere arról beszélt, hogy az új gyermekegészségügyi központban tizenhét szakma kap majd helyet, és a fejlesztéssel egy időben a védőnői körzetek kialakítása is zajlik a kerületben.

Pest megyeellátásegészségügyrendelőgyerekekÚjbuda