2024.03.19, Kedd

24 év után főiskolaként támadt fel egy pesterzsébeti épület

MTI

2017.12.16. 17:00

A váci Apor Vilmos Főiskola hallgatói járhatnak majd az újonnan átadott campusra.

Hirdetés

Új, budapesti campusszal bővült az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Az épületegyüttes pénteki átadóján Libor Józsefné, a váci székhelyű főiskola rektora közölte: egy régi, sok éven át nem használt épületet újítottak fel Pesterzsébeten. Hozzátette: a korszerűen felszerelt épület új képzések, konferenciák helyszíne lesz majd. Az épületben kápolna található, amely Apor Vilmos nevét vette fel.

Hallgatók a váci székhelyű Apor Vilmos Katolikus Főiskola budapesti campusának avatásán (fotó: MTI)

Szabados Ákos (MSZP-DK-Együtt-PM) Pesterzsébet polgármestere elmondta: a városrész életében kiemelkedő esemény, amikor egy új intézmény megnyitását ünneplik. Felidézte: az épületet 1933-ban kezdték építeni, majd 24 éve, a bezárása óta gazdátlanul állt. Az önkormányzat a rendelkezésre álló eszközeivel igyekezett támogatni a fejlesztés megvalósítását, s szeretnének az intézménnyel a jövőben is szoros kapcsolatot fenntartani.

Libor Józsefné, a váci székhelyű Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Beer Miklós, váci megyés püspök (b-j) az intézmény budapesti campusának avatásán, december 15-én (fotó: MTI)

Beer Miklós váci megyés püspök megáldotta az új intézményt, majd kiemelte: az a nevelő-oktató küldetés, amelyet a főiskola teljesít, határokon átnyúlik és az egész magyar pedagógustársadalomnak lehetőséget kínál a felkészülésre.

VácPest megyeépületfelújításfelsőoktatásPesterzsébet