2024.03.28, Csütörtök

A Mészáros és Mészáros az EuroAszfalttal közösen kivitelezi a tíz település szennyvizét kezelő létesítmény korszerűsítését.

Hirdetés

Nettó 4,76 milliárd forintos projekt keretében fejlődik tovább a szentendrei szennyvíztisztító telep. Az Ipar utcában található létesítmény Szentendrén kívül Pomáz, Csobánka, Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Visegrád-Szentgyörgypuszta, Kisoroszi, Pócsmegyer és Szigetmonostor településeket szolgálja ki.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 2. prioritása keretében megvalósuló beruházás megvalósításával a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. az M-E 2020 Konzorciumot bízta meg. A konzorcium vezetője a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., tagja pedig az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.

A két cég feladata a meglévő szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztése és korszerűsítése, beleértve a biológiai műtárgysor és biológiai gépészet fejlesztését is. A telep tervezett tisztítási kapacitása 71 ezer lakosegyenérték, tervezett hidraulikai kapacitása pedig 14.200 köbméter naponta.

A nyertes ajánlaton kívül további három ajánlat érkezett, a következő cégektől: Hódút Kft., Penta Általános Építőipari Kft., Swietelsky Magyarország Kft.

SzentendrePest megyeEuroAszfalt Kft.Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)szennyvízNemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft (NFP)Mészáros és Mészáros Kft.