2024.03.29, Péntek

Megújul az M0-s déli szakasza

ted.europa.eu

2018.01.11. 10:57

11,5 kilométer hosszan kap nagy szilárdságú betonburkolatot a gyorsforgalmi út, a projekt költsége több mint 27 milliárd forint.

Hirdetés

Elindulnak az M0 gyorsforgalmi út déli szektorának rekonstrukciós munkálatai, az M6-os autópálya és az 51 sz. főút között. A 27,288 milliárd forint értékű szerződést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. a STRABAG Építő Kft. és a STRABAG AG konzorciumával kötötte meg, a projekt az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) terhére jön létre.

A konzorcium feladata a meglévő autóút aszfalt burkolatú bal pályájának rekonstrukciója, valamint nagy szilárdságú, kétrétegű, mosott felületű, 26 cm vastag beton burkolat kiépítése az említett 11,5 kilométer hosszú szakaszon.

A pálya ezen szakasza 3 sáv + leállósáv felosztású, 14,75 méter széles burkolattal. A betonpálya becsült nagysága 150 ezer m2. A szakaszon három különszintű csomópont, egy pihenőhely, valamint tíz felüljáró és két aluljáró található, ezek szintén felújításra kerülnek. Megtörténik továbbá a vízelvezetés és a forgalomtechnika rekonstrukciója, valamint védőkerítés és zajárnyékoló fal épül.

Pest megyeútfelújításStrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)M0-s