2024.04.24, Szerda

Az új építések mellett további 39 rendelőt korszerűsítenek abból a több mint 6 milliárdos pályázati forrásból, melyről pénteken döntött a közgyűlés.

Hirdetés

6,14 milliárd forintból fejlesztik az önkormányzati tulajdonú, egészségügyi alapellátást nyújtó intézményeket Pest megyében. A támogatásról pénteki ülésén döntött a megyei közgyűlés - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

58 településen 60 projekt kap támogatást: a pályázati felhívásra a megye települési önkormányzatai pályázhattak, adóerő-képességüktől függően 85-95 százalékos támogatást kaphattak projektjük megvalósításához.

A támogatásból összesen 21 településen épül új rendelő vagy egészségház, ezek Alsónémedi, Csömör, Dabas, Dánszentmiklós, Dömsöd, Felsőpakony, Galgamácsa, Göd, Kosd, Maglód, Mogyoród, Monorierdő, Nagykáta, Nyársapát, Őrbottyán, Pécel, Rád, Sülysáp, Szigethalom, Szigetszentmiklós és Telki.

A legnagyobb értékű beruházások között van a csömöri, ahol a 200 millió forintból létrejövő új egészségházban egy helyre kerül a jelenleg több helyszínen, korszerűtlen épületekben működő alapellátás. Nagyobb összegű beruházásokra nyert el támogatást Galgamácsa, Göd, Perbál, Pécel, Sülysáp és Szigetszentmiklós is.

 

Néhány további projekt még tartaléklistás

A közgyűlési döntés szerint a támogatás mértéke 10-200 millió forint lehetett településenként, a beérkezett pályázatok közül 101 felelt meg a feltételeknek. A pályázaton az eredeti előirányzatból 4,81 milliárd forint felhasználásával 43 projektet támogattak, az 1,33 milliárd forintos keretemeléssel további 17 pályázat megvalósulását segíthetik. A tartaléklistára került pályázatok száma 9, forráskimerülés miatt 32 pályázatot nem tudott támogatni a közgyűlés döntés-előkészítő bizottsága.

December végén az Egészséges Budapest Program keretében jelentettek be nagyszabású egészségügyi fejlesztéssorozatot Pest megyére vonatkozóan.

egészségügyi fejlesztésPest megyerendelőGödSzigetszentmiklósSülysápPerbálCsömörPécelGalgamácsa