2024.04.19, Péntek

Újabb ipari park épül a megye határán

MTI

2018.03.23. 11:51

Első lépésben több mint 3 milliárd forintos állami beruházásban kezdik fejleszteni a Martonvásár külterületén fekvő helyszínt, ahová egy év múlva költözhetnek be az első befektetők.

Hirdetés

Kormányhatározat alapján 3,226 milliárd forint állami forrásból ipari park létesül a Fejér megyei Martonvásár határában - jelentette be Tessely Zoltán, a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön. A korábban a Magyar Tudományos Akadémia Agártudományi Kutatóközpontja tulajdonában álló, mezőgazdasági területet ipari-gazdasági területté nyilvánították, így az alkalmas a fejlesztésre.

Szarka Gábor, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese közölte, hogy az állami forrásból első ütemben egy 32,6 hektáros területen fejlesztik a közműveket és útkapcsolatot építenek ki. Az első ütem várhatóan egy éven belül lesz alkalmas a befektetők fogadására. Amennyiben igény lesz rá, az ipari parkot további ütemekben 157,15 hektáros területig bővíthetik.

Szabó Tibor (Fidesz-KDNP-Martoni Más Kép) polgármester szerint közel ötven éve szeretnének ipari parkot a város külterületén. Üdvözölte, hogy a kormány kiemelt projektté nyilvánította a beruházást, így a fejlesztéssel kapcsolatos összes hatósági eljárás gyorsabban lefolytatható.

Az ipari park tervezett helyszíne

A martonvasar.hu szerint a beruházási célterület Pest és Fejér megye találkozásánál, közvetlenül az M7-es autópálya mellett fekszik. Valamennyi érintett ingatlan esetében az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlóként van bejegyezve.

Pest megyeipari parkNIPÜF