2024.03.29, Péntek

Néhány hét múlva megnyílik a városligeti kutyaparadicsom

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.04.03. 13:07

Több mint ötezer négyzetméteres kutyafuttatót és agility pályát alakítottak ki a Liget Budapest projekt keretében, 268 millió forintból.

Hirdetés

A napokban kezdődik a városligeti kutyás élménypark tesztüzeme, pár héten belül pedig mindenki előtt meg is nyílik - közölte Persányi Miklós, a Liget Budapest Projekt zöldfelületi fejlesztéseinek miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán.

A tesztüzem alatt a kiválasztott kutyák és gazdáik használhatják a parkot, a tapasztalatok alapján pedig kijavítják az esetleges hibákat. A próba kutyajáratásokat a 120 centiméter magas kerítés mellől bárki figyelemmel követheti - tette hozzá a miniszteri biztos.

A Garten Studio terveiben I/B-vel jelzett területen jött létre a kutyafuttató (varosligetpark.hu)

A kutyafuttatót a Garten Studio tervei alapján a budapesti Green Art Kft. kivitelezte nettó 268 millió forintból: először a volt Állatorvosi Rendelő romos és használaton kívüli épületeit bontották le, ezután következett az 5280 négyzetméteres, kerítéssel határolt kutyafuttató és a kutyák ügyességét fejlesztő agility pálya kialakítása. A Pántlika étterem felé eső részben többek között szlalomot, hidat, ugratókat és dombokba rejtett alagutakat alakítottak ki.

varosligetpark.hu

A park területén - a Hermina úttal párhuzamosan a Bethesda és a Pálma utca közti szakaszon - a kutyák szabadon rohangálhatnak, áshatnak, emellett pedig játszótér és szökőkúttal kombinált vizes játszómedence is a rendelkezésükre áll. A kutyás élménypark kialakítását és terveit a Városliget környéki kutyás szervezetekkel együttműködve találták ki.

Liget Budapest ProjektPest megyeVárosligetközpark