2024.04.24, Szerda
Veszélyes kereszteződést szüntetett meg Göd első körforgalma
Fotók: Kincses Péter/magyarepitok.hu

Veszélyes kereszteződést szüntetett meg Göd első körforgalma

magyarepitok.hu

2019.04.25. 11:27

A közel 300 milliós beruházásban az M2-esre felvezető útvonal vált biztonságosabbá a Penta és a Tarjánvölgyi Kft. munkájának köszönhetően

Hirdetés

Gödön határidő előtt átadták a város keleti határában megépített körforgalmat. A 284 millió forintos beruházást a Penta Általános Építőipari Kft. a Tarjánvölgyi Kft.-vel konzorciumban kivitelezte. A fejlesztést az indokolta, hogy az M2-es gyorsforgalmi útra felvezető Munkácsy utca, valamint az Ady Endre út és a Nemeskéri út találkozása eddig megoldatlan problémát jelentett. Rengeteg baleset történt ugyanis a hármas kereszteződés kedvezőtlen elrendezése, valamint az utak rossz minősége és leterheltsége miatt.

Az átadón Nagy Gábor Lajos, a Penta Kft. ügyvezető igazgatója is felszólalt. Rámutatott arra, hogy

a projektet a téli időszakban kellett kivitelezniük, ennek ellenére gond nélkül sikerült megvalósítaniuk.

Azt is elárulta, hogy a felszínen látható elemektől nagyobb kihívást jelentettek a közművek, miután gáz-, víz-, szennyvíz- és elektromos vezetékeket egyaránt ki kellett váltaniuk. „Ez képezte a munka mintegy 80 százalékát, mind a költségeket, mind az időt tekintve” – mondta el az ügyvezető igazgató. Nagy Gábor Lajos arra is kitért, hogy a Penta közeli telephelye miatt személyesen is sokat használta a kockázatos kereszteződést, ami a megvalósult projekt által sokkal biztonságosabbá vált.

A település polgármestere, Markó József Göd első körforgalmaként méltatta a most átadott beruházást. Az idén 20 éves város történelméről szólva hangsúlyozta, most jutott el odáig a település, hogy a korábbi adósságain túllépve jelentős fejlesztéseket hajtson végre.

Ehhez a gondolathoz kapcsolódva dr. Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy a beruházás a gödi 1,9 milliárd forintos közútfejlesztési csomag részét képezi. Hozzátette, Göd a gyerekeknek a népességhez viszonyított számát tekintve az élen jár, emiatt kiemelt figyelmet érdemel a fejlesztések tervezésénél.

Galéria

Pest megyeútépítésGödPenta Általános Építőipari Kft.körforgalomTarjánvölgyi Építőipari Kft.