2024.03.28, Csütörtök

Alázat és csapatban gondolkodás – ezt hozza a Barcelona Dabasra

mti

2017.06.20. 12:42

Az ötnapos focitábor 216 gyereknek adja át a Barca-érzést túl a technikai és taktikai képzésen.

Hirdetés

Ismét Dabason rendezik az FC Barcelona hivatalos labdarúgó-iskolája, az FCBEscola egyik ötnapos nyári táborát. Az FC Dabas utánpótlás-vezetője, Kucsák István hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy 216 gyermek vesz részt a táborban, hozzájuk hat edző érkezett Barcelonából. Irányításukkal, illetve összesen hetven felnőtt közreműködésével a fiatalok három nagypályán napi négy edzésen vesznek részt hétfőtől péntekig.

"A tábor elsődleges iránymutatója a Barca-érzés, amely az egyesületet és a várost is körülveszi, ez kíséri az egész tábort" - fejtette ki Kucsák.

Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere és a helyi klub vezetősége az elmúlt három évben több alkalommal járt a katalán városban, hogy az FC Barcelonával hosszú távú szakmai együttműködést alakítsanak ki. Több sikeres egyeztetés eredményeképpen tavaly kötöttek licencszerződést a nyári focitábor szervezésére.

"Dabassal egy kölcsönösen kedvező megállapodás jött létre" - szögezte le a katalán klub utánpótlás-koordinátora, Xavi García Uroz. Hangsúlyozta, mind a Barcelona, mind a nyári tábora világméretűvé nőtte ki magát. Hozzátette, nemcsak a technikai és taktikai képzésre fordítanak figyelmet, hanem olyan értékekre is, amelyeket olykor még a játéknál is fontosabbnak tartanak: alázat, erőfeszítés és csapatban gondolkodás.

2016-ban 105 városban szerveztek az FC Barcelonához kötődő futballtábort.

SportDabasfocifoci

Ajánljuk még