2024.04.24, Szerda

Az érdi tini két junior világcsúccsal varázsolt a vizes vb-n

mti, pestpilis.hu

2017.07.28. 13:58

A mindössze 17 éves Milák Kristóf Cseh László országos csúcsát is megjavítva, elképesztő teljesítménnyel jutott döntőbe.

Hirdetés

Péntek délelőtt mindkét magyar továbbjutott a 100 méteres férfi pillangóúszás előfutamából a Duna Arénában zajló úszó-vb-n. Milák Kristóf junior világcsúccsal az ötödik, míg a szám olimpiai ezüstérmese, Cseh László a tizedik idővel lépett tovább.

A 17 éves Milák Kristóf nemrég a netanyai junior Európa-bajnokságon 200 pillangón is korosztályos világcsúccsal nyert aranyérmet. Az érdi úszó ezúttal a dél-afrikai klasszis, Chad Le Clos mellett ment óriásit, és a junior világcsúcsot jelentő 51.23 másodperces eredménnyel lett a futamban a második.

A 17 éves tehetség áprilisban a debreceni úszó ob-n került be a köztudatba Cseh László legyőzésével. Illetve azzal, hogy a klasszis iránti tisztelete miatt, amikor célba érés után a táblára felnézve rájött, hogy legyőzte, önkéntelenül bocsánatot kért tőle.

Milák délután tovább fokozta a tempót, és 50,77 másodperccel újabb junior világcsúcsot úszott, egyúttal megdöntötte Cseh László tavaly felállított országos csúcsát. Ezzel az idővel tavaly ezüstérmes lett volna az olimpián Cseh és Michael Phelps előtt!

A szombat esti döntőben Milák mellett Cseh is ott lesz,  a hatodik legjobb időt elérve (51,16). A legjobb időt az amerikai Dressel úszta 50,07 másodperccel, a négyszeres világbajnok Chad Le Close kiesett.

ÉrdSportúszásvizes vb 2017

Ajánljuk még