2024.03.29, Péntek

NOB-tag: Peking óta nem láttam ilyen szép nyitóünnepséget

MTI, 3wiresports.com

2017.07.24. 16:33

A pekingi olimpia megnyitójához hasonlította a budapesti vizes vébé Duna feletti nyitóünnepségét Alan Abrahamson, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság médiacsoportjának tagja.

Hirdetés

Az ismert amerikai sportújságíró a 3wiresports.com oldalon megjelent riportjában a fővárost, a helyszíneket és a hangulatot is kedvezően írta le, a nyitóünnepséget pedig különösen kiválónak tartotta.

Húsz éve tudósítok olimpiákról, s természetesen ez csak egy vélemény, de ez a megnyitó, itt a Duna felett a legjobb volt, amit eddig láttam, leszámítva a 2008-as pekingi játékokét – emelte ki Abrahamson, aki korábban a Los Angeles Times vezető sporttudósítójaként dolgozott.

A cikkben az ausztrál úszókapitány, az amerikaiak veterán úszója, Matt Grevers, és a magyar származású olasz műugró, Noemi Batki éppúgy dicsérte a vb-t, a hangulatot, a várost, mint a vasárnap az ausztrál gyorsváltóval ezüstérmes Bronte Campbell, vagy a vegyespárosban harmadik amerikai műszó, Kanako Spendlove.

Az összeállításban a Duna Aréna külön dicséretet kapott, mivel a létesítmény mindössze másfél év alatt épült fel, miután Magyarország 2015-ben beugróként vállalta el a rendezést a mexikói Guadalajara visszalépése miatt.

Sportmédiavizes vb 2017Duna Aréna

Ajánljuk még