2024.04.25, Csütörtök

Száz kilót fogytak Biros Péterék a vb-re

mti

2017.08.04. 14:07

A budapesti masters vízilabda világbajnokságon a 2000-es évek magyar klasszisai hajtanak az aranyért, a jegyek rekordidő alatt elfogytak.

Hirdetés

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabda-válogatott legjobbjai álltak össze a hétfőn kezdődő masters világbajnokságra, ami a vizes vb folytatásként rendeznek Budapesten. A Kemény Dénes és Kósz Zoltán irányította válogatott a margitszigeti tornán a plusz 40-es korosztály B csoportjába került egy olasz és egy török csapat társaságában. Előbbivel hétfőn, utóbbival kedden játszik a gárda.


Újra rádöbbentek, mennyire jó együtt játszani

"Az ötlet csírája, hogy összeálljunk, valójában akkor született meg, amikor eldőlt, hogy Budapest rendezi a vizes világbajnokságot - mondta a kétszeres olimpiai bajnok Vári Attila a világverseny sajtótájékoztatóján. A szintén kétszeres olimpiai aranyérmes Varga Tamás kijelentette: Biros Péter búcsúmeccse döbbentette rá őket, hogy milyen jó együtt játszani. Hozzáfűzte: túl azon, hogy meg szeretnék nyerni a vb-t, tisztában vannak vele, hogy toborzó jellege is lesz az eseménynek. "Sok kisgyerek a régi nagy csapatot látva kaphat kedvet a vízilabdához" - fogalmazott.    

Szécsi Zoltán elárulta, komolyan veszik a felkészülést, amit az mutat, csapatszinten száz kiló ment le rólunk az edzéseken. "Mivel közülünk csak Biros Petinek volt hivatalos búcsúmeccse, elhatároztuk, hogy minden évben elbúcsúztatunk valakit, ezzel elérve azt, hogy rendszeresen játsszunk" – tette hozzá.


Miről szól a masters vb?

A Masters vb során a Hajós Alfréd Uszodában, a Városligetben és a balatonfüredi nyíltvízi helyszíneken közel 10 ezer regisztrált sportoló indul, többen több számban is, az egyéni sportági nevezések száma meghaladta a húszezret.

A versenyek történetében most először, Budapesten rendeznek maximális létszámban, 120 csapattal masters-vízilabdatornát is. A pólómérkőzésekre rekordidő alatt keltek el a jegyek pár perccel a regisztráció megnyitása után.

Sportvízilabda

Ajánljuk még