2024.04.19, Péntek

Érdi siker az Év Sportolója gálán

erdioldal.hu

2018.01.15. 16:27

A vívó Krajnyák Zsuzsanna a csapatban és egyéniben is megvédte címét.

Hirdetés

2016 után 2017-ben is Krajnyák Zsuzsannát, az érdi kerekesszékes vívót választották az Év Fogyatékos Női Sportolójának. „Meg szokták kérdezni, hogy címet védeni, vagy versenyt megnyerni nehezebb” – idézte a győztest az erdioldal.hu. „Én mindig azt mondom, hogy versenyt megnyerni és utána boldogan itt állni, és címet védeni - úgyhogy köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott!”

Az Év Fogyatékos Női Sportolója címéért Krajnyák Zsuzsanna az úszó Pap Biankával és az atléta, Biacsi Bernadettel volt versenyben. Krajnyák nagy fölénnyel végzett az élen, 718 pontot gyűjtött, míg a második Biacsi Bernadett 547-et. Krajnyák Zsuzsa az Év Fogyatékos csapatában is címet védett. A női kerekesszékes vívóválogatott ugyanis szintén a csúcsra ért a másik érdi sportolóval, Dani Gyöngyivel, továbbá Hajmási Évával, Veres Amarillával és Fóris Erikával a soraiban.

2017-ben a világkupa különböző állomásain Krajnyák Zsuzsanna két arany- és három-három ezüst-, illetve bronzérmet szerzett. Emellett a római világbajnokságon a tőrözők és a párbajtőrözők A-sérültségi kategóriáját is megnyerte, míg a párbajtőr csapattal bronzérmet szerzett.

ÉrdSportvívásfogyatékkal élők

Ajánljuk még