2024.04.19, Péntek

Még idén elkészül a budafoki sporttelep átfogó fejlesztése

budafokteteny.hu

2018.01.26. 14:04

A jelenleg zajló harmadik ütemben a multifunkcionális csarnok, egy fedett lelátó és új pályavilágítás jön létre.

Hirdetés

Szerkezetkész a budafoki BMTE-sporttelep új, fedett, 1150 négyzetméteres multifunkcionális csarnoka, mely a létesítmény fejlesztésének harmadik ütemében valósul meg - írja a budafokteteny.hu. A Promontor utcai pályán nemcsak focizni lehet majd, hanem kézilabdázni, kosarazni és más teremsportokat űzni is. A speciális padlóburkolatot azonban majd csak plusz 20 fokos hőmérsékletben lehet lerakni, ezért ezek a munkálatok tavasszal valósulnak meg.

Ebben az ütemben létrejön még egy 2000 férőhelyes lelátó, és még idén megújul a nagy füves pálya világítása is. A füves centerpálya világítását négy oszlopra szerelt, összesen 80 darab, egyenként 2000 wattos égő biztosítja majd. A világításnak meg kell felelnie az MLSZ által támasztott követelményeknek, vagyis a megvilágításnak és a fényeloszlásnak alkalmasnak kell lennie televíziós közvetítésekre is.

A 2014-ben megkezdett rekonstrukciós folyamat első két ütemében 600 milliós beruházás keretében megújult a Fonyódi Antal Sportcsarnok, tatarozták a lepusztult kiszolgálóegységeket, az öltözőket, és rekortán borítással látták el az atlétikai pályát, vagyis a futókört, amelyet nemcsak az atlétikai szakosztály versenyzői használnak, hanem az amatőrök is. A második ütemben felújították a fenti műfüves pályát, a nagy lelátót, kicserélték a székeket.

SportBudafoksportpályasportberuházások