fesztivál

Különleges filmfesztivál helyszíne lesz Budaörs

2017.10.11

Kultúra

Elsőfilmes rendezők művei szállnak versenybe a Primanima Fesztiválon októberben, a markáns alkotások sok esetben a társadalom kényes témáit feszegetik.

Időutazás: Római Fesztivált tartanak Aquincumban

2017.09.15

Hívogató

Megelevenedik szeptember 17-én az óbudai Flórián tér, egy napra felélesztik az ókori Rómát a főváros híres romjainál.

Vegetarianizmusra váltana? Ezen a fesztiválon mindent megtudhat

2017.08.21

Ajánló

Előadások, relaxációs foglalkozások, ételkóstolók, öko- és bio-termékbemutatók, zenei és tánc-programok, valamint filmvetítések is várják az érdeklődőket.

Ister királynőt ünneplik a hétvégén Szentendrén

2017.07.19

Helyi

A Duna köré szerveződő, a helyi hagyományokat is bemutató ingyenes rendezvény várja szombaton és vasárnap a látogatókat. Az Ister Napokon lesz zenés gyertyaúsztatás, táncház és több koncertet is kínálnak.

A hazai könnyűzene legnépszerűbbjei lépnek fel a váci VéNégyen

2017.07.01

Ajánló

A Punnany Massif, a Bëlga és a hiperkarma koncertjei mellett színházi előadások is szép számmal lesznek a négynapos fesztivál során.

A pálinka töretlen presztízsét bizonyítja Újszilvás fesztiválja

2017.05.29

Helyi

Könnyűzenei koncertek és neves dj-k is várják az érdeklődőket a Pünkösdkor 12. alkalommal megrendezendő kétnapos Ágyaspálinka Fesztiválon.

Kávés-csokis sört is csapolnak a hétvégi sörfesztiválon a Bálnában

2017.05.18

Hívogató

Negyvenöt belga sörfőzde 250 féle sörét, köztük 65 féle csapolt sört kóstolhatnak meg a hétvégén a 8. Belga Sörfesztivál vendégei.

Több mint ezer programot kínál az idén 25 éves Sziget fesztivál

2017.05.11

Ajánló

Félmillió látogatót várnak a 6 milliárd forintos büdzséből szerveződő jubileumi rendezvényre. Idén többek között Pink, PJ Harvey és a Whiz Kalifa is a sztárfellépők névsorát gazdagítja.

Áprilisban egyetlen karszalaggal megismerhető a teljes képzőművészeti színtér

2017.02.17

Pest megye

Több mint 60 fővárosi múzeumban, galériában, műteremben várja több mint 100 kiállítás, bejárás, tematikus túra és egyéb program a Budapest Art Week közönségét.

Nem mindennapi tortaköltemények várnak a hétvégén a Millenárison

2016.11.10

Hívogató

Számos hazai cukrászat mutatja be tudását a Sütemény- és tortafesztiválon, ahol cupcake-eket, brownie-kat és egyéb édességeket kóstolhatunk, s néhány tortát jótékony célból el is árvereznek.

200 féle kolbászt kóstolhatunk meg a Vasúttörténeti Parkban

2016.10.21

Hívogató

Kolbászvásár, disznóvágás, folklórműsorok és családi programok várják a látogatókat a Disznótoros Kolbászfesztiválon vasárnapig, a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Az Erzsébet híd pilléreinek szürkesége már a múlté

2016.10.11

Helyi

A Színes Város Budapest Fesztivál keretében ezúttal az Erzsébet híd budai pilléreit festette ki Bakos Zsuzsi és Pusztai Balázs. A fiatal művészek hat napon át készítették a város és víz tematikájú alkotásaikat a hídlábakra - közölték a fesztivál szervezői.

Hagyományos sváb esküvőt is megnézhetünk Vecsés káposztafesztiválján

2016.09.17

Hívogató

A Káposztafeszt terményáldással egybekötött szentmisével, színes felvonulással, kiállításokkal, savanyúság- és főzőversennyel, vetélkedőkkel, német nemzetiségi ruhabemutatóval és neves előadókkal várja az érdeklődőket.

A remény jegyében tárulnak ki a templomkapuk Pest megyében

2016.09.12

Hívogató

Szeptember 17-én, szombaton kilenc Pest megyei település csatlakozik a Nyitott Templomok Napjához, melyet az Ars Sacra Fesztivál első napján rendeznek meg.

18 borászat és új helyszín várja a vendégeket a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

2016.09.02

Hívogató

Idén a megújult piactéren rendezik meg szombaton és vasárnap a 27. Budafoki Pezsgő és Borfesztivált, amelyre a korábbi évekhez képest kibővült programkínálattal várják a vendégeket.

Szentendre elfeledett borhagyományát élesztik fel hétvégén

2017.09.27

Helyi

Az egykor virágzó borvidéken egy járvány következtében pusztult ki a szőlő, de a bor szeretete nem, így bőven jut majd belőle, miközben jazzkoncerteket is hallgathatunk a belvárosban.

Kürtős kaláccsal, zenével és pálinkával csalogatnak Erdélybe a hétvégén

2017.09.06

Hívogató

A terület kultúrája, gasztronómiája, épített és természeti öröksége, kézműves mesterei mutatkoznak be péntektől vasárnapig a Transylvanicum Fesztiválon.

Kézműves söröket lehet megkóstolni Vácott

2017.08.09

Hívogató

Közel 100 féle sörkülönlegességet próbálhatnak ki a látogatók a Dunakanyar Kézműves Sörfesztiválon az augusztus 20-i hétvégén.

Fotókiállítás nyílt arról, amikor a képzelet és a valóság határa illékonnyá válik

2017.07.11

Ajánló

A Sziget Fesztivál elmúlt negyed évszázadát mutatja be a Robert Capa Központban nyár végéig megtekinthető tárlat.

Ingyenes, hatnapos jazz fesztivál lesz Érden a magyar jazz napja alkalmából

2017.06.25

Helyi

A koncertek mellett irodalmi est és színházi performance is várja az érdeklődőket szeptember 5. és 10. között.

Mesés program várja a gyerekeket vasárnap a Svábhegyen

2017.05.18

Ajánló

Játékokkal, meseolvasással, zenével és rajzos programmal készülnek vasárnap a Hegyen-Völgyön Mesefesztivál szervezői. A rendezvényre Csukás István író is ellátogat.

Színes programokkal tölti meg a Dürer kertet a nemzetközi képregény fesztivál

2017.05.11

Ajánló

Az eseményt a Magyar Képregény Szövetség 13. alkalommal rendezi meg vasárnap, kiemelt vendégei Jul, a francia karikaturista, valamint Leopold Maurer osztrák és Victor Drujiniu román képregényrajzoló lesznek.

Orhan Pamuk lesz az idei Könyvfesztivál díszvendége

2017.03.29

Kultúra

Közel 850 meghívott művész vagy tudós részvételével rendezik a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált április 20. és 23. között a Millenárison - közölték a szervezők szerdán.

Amerikai befektető révén tör új célok felé a Sziget

2017.01.15

Országos

Egy következő növekedési fázisba lép a Sziget Kft. és az általa szervezett fesztiválok az új többségi tulajdonosnak, a Providence-nek köszönhetően.

Jóval premier előtt látható az Életem Cukkiniként és A vörös teknős

2016.11.02

Kultúra

A világ animációs termésének legjavát vonultatja fel november 23. és 27. között a 14. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Budapesten. A vetítéseket az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin és az Art+ mozikban nézheti meg a közönség.

Elsőkötetes szerzőket díjaztak a Margó Fesztiválon

2016.10.17

Kultúra

Vasárnap zárult a nyolcadik Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a budapesti Teslában. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megvalósult ötnapos rendezvényen számos magyar kötet és külföldi szerző mutatkozott be, beszélgetéseket, koncerteket és gyerekprogramokat is szerveztek.

Így emelkedik örömünneppé a szigetmonostori élet

2016.10.07

Kultúra

Elfeledett helyi ízek, kitáruló ősrégi porták, borkóstolás és egy Bohemian Betyars koncert szombaton a Szentendre-szigeten a Piros Lábos Fesztiválon.

Óriási tökpiramis épült Rácalmáson

2016.09.16

Hívogató

Péntektől vasárnapig színes programokkal, koncertekkel és tökös ételekkel várja az érdeklődőket a XIII. Rácalmási Tökfesztivál.

Kétszáz pincészet boraival ismerkedhetünk meg vasárnapig a budai Várban

2016.09.08

Hívogató

Elindult a 25. Budapest Borfesztivál, ahol kóstolók és interaktív programok segítségével bemutatásra kerül a magyar borok sokszínűsége, miközben szüreti felvonuláson és koncerteken is részt vehetünk.

Éjjel-nappal Szentendre: a hétvégén nem alszik a város

2016.08.25

Kultúra

Augusztus 26. és 28. között késő éjszakáig kulturális és gasztronómiai programok várnak mindenkit Szentendre belvárosában. Idén ráadásul az itt élők is megnyitják házaik ajtaját.