Facebook  Twitter

Szentendre

A szentendrei városkép újabb darabja rendeződik

2017.02.18

Helyi

Megújul a tavaly renovált Toldy pince környezete: lépcsőt, járdát és új burkolatot alakítanak ki a közeli utcákban.

Megdupláznák a szentendrei Art Capital látogatottságát a szervezők

2017.01.14

Kultúra

Az először tavaly ősszel megrendezett képzőművészeti programsorozatra idén már főszezonban kerül sor. A Ferenczy Múzeumban emellett már számos más művészeti projekt van tervben.

Szenior tanfolyamok indulnak Szentendrén

2017.01.04

Helyi

2017 márciusától folytatódnak a tanfolyami képzések az Aranykor Központban. Számítástechnikai és geopolitikai képzések, nyelv- és táncoktatás is lesz 50 felettieknek.

Koncertekkel és utcabállal búcsúztatja az óévet Szentendre

2016.12.27

Helyi

Az óév utolsó napján a Kistehén együttes koncertjét nézhetjük meg a Fő téren, elsején pedig a PMK színháztermében a Fool Moon koncertjén folytathatjuk a szórakozást.

A szentendreieknek nem kell többé tartaniuk a nagy esőzésektől

2016.12.21

Helyi

Elkészült a belvárosi csapadékcsatorna-rendszer korszerűsítése, amellyel a nagy esőket követő rendszeres elöntésektől mentesül a város. A fejlesztés részben az önkormányzat, részben a DMRV beruházása.

Tévésztár lett a szentendrei hős mentőkutya

2016.12.09

Országos

Aqua, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentőkutyája 13-ik születésnapját ünnepelte. A belga juhász még szülinapi tortát is kapott.

3 éve tart a barátság egy szentendrei és egy vajdasági iskola diákjai között

2016.12.01

Helyi

A határokon átívelő magyar barátságokat támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázata, melynek keretében a szomszédos magyarlakta területekre kirándulhatnak a diákok, illetve fogadhatják ottani kortársaikat.

Nehéz helyzetű szentendrei gyerekek kaphatnak karácsonyi ajándékot

2016.11.03

Helyi

Szentendre önkormányzata és a Szentendréért Közalapítvány közös pályázatot hirdetett, melynek célja, hogy 100 rászoruló szentendrei gyermek jusson karácsonyi ajándékhoz, és vegyen részt családjával az adventi ünnepségen a Városháza dísztermében.

Bővül a Pest megyei mentőkutyák kiképzőbázisa

2016.10.26

Pest megye

Harmadik pályával gazdagodik Szentendrén a Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálat kutyakiképző bázisa. A szervezet világversenyeken is kiválóan teljesítő ebekkel dolgozik, s az utánpótlást is neveli.

A Pilisi Parkerdőben minden erdészeti épület megújult

2016.10.01

Helyi

A Szentendrei Erdészet új épületének átadása zárta a Pilisi Parkerdőben lezajlott 1,5 milliárd forint értékű beruházási programot, melynek során turistaházak, kilátók és turistautak újultak meg.

Kalákában épült közösségi ház Szentendrén

2016.09.27

Helyi

A korábban 10 ezres, már 27 ezres város közösségi élete túlnőtt a régi kereteken. Az új kezdeményezés a virtuális világ helyett a valódi emberi kapcsolatokra és a valódi közösségre helyezi a hangsúlyt.

Kakaóscsiga jár annak, aki csütörtökön bringázik a munkába

2016.09.20

Országos

Országszerte bringás reggelit tart a Magyar Kerékpárosklub, a rendezvény az autómentes naphoz kapcsolódik.

A dévai otthonért és a Hazajárókért koncertezik az Ismerős Arcok

2016.09.19

Hívogató

A zenekar ezen a pénteken Szentendre főterén ad jótékonysági koncertet, ahol új számokat is hallhat a közönség.

Van olyan város, ahol az önzetlenséget és az áldozatkészséget díjazzák

2016.09.06

Helyi

Szentendrei általános iskolások részesülhetnek az elismerésben, amely nem tanulmányi eredményen alapul. A díjátadóra szeptember 30-án kerül sor.

Éjjel-nappal Szentendre: a hétvégén nem alszik a város

2016.08.25

Kultúra

Augusztus 26. és 28. között késő éjszakáig kulturális és gasztronómiai programok várnak mindenkit Szentendre belvárosában. Idén ráadásul az itt élők is megnyitják házaik ajtaját.

Idén is 1+1 programban fejlődhetnek Szentendre közterületei

2017.02.06

Helyi

A településfejlesztés elősegítésére 50 százalék önkormányzati forrás igényelhető az önerős út- és járdaépítések, felújítások, településfejlesztési tervek esetében.

Rubik-kocka bajnok tinédzserrel indult a szentendrei büszkeségkampány

2017.01.04

Helyi

Karácsony előtt jelent meg a Szentendreiek a csúcson elnevezésű kampány első plakátja, melyen Mogyorósi Hunort, egy helyi gimnázium tanulóját láthatják a járókelők. Hunor ősszel országos csúcsot döntött Rubik-kocka kirakásban.

Szilágy Áronnal találkozhatunk Szentendrén

2017.01.03

Helyi

Szerdán a kétszeres olimpiai bajnok kardvívóval és Fürjes Balázzsal, a magyar olimpiai pályázat elnökével nyilvánosan beszélget Török Olivér, az M4 Sport riportere.

Barátságosabb lett Szentendre gyermekrendelője

2016.12.23

Helyi

A szilveszteri határidő helyett már karácsonyra elkészült a gyermekorvosi rendelő belső felújítása. A város jelenleg az épület hőszigetelésére és külső nyílászárócseréjére is pályázik.

Könyveket adtak ki (nem csak) szentendrei lokálpatriótáknak

2016.12.09

Helyi

Szakácskönyv és mesekönyv jelent meg a Szentendre és Térsége TDM turisztikai iroda gondozásában a Duna-parti kisváros történeteivel, helyszíneivel, ízeivel.

Pest megyében van az ország hat legmenőbb karácsonyi vására

2016.12.02

Pest megye

Az Útitársblog a felhasználók ajánlásai alapján összeszedte, hova érdemes menni, ha igazán szeretnénk karácsonyi hangulatba kerülni.

Szentendrei művészektől tanulhatunk adventi koszorút készíteni

2016.11.09

Hívogató

A kreativitás kiélése családias hangulatban: ezt ígéri a Szentendrén indult Kreátor alkotóműhely, amely havonta más művész vezetésével indít néhány órás kurzusokat.

A tizedik utca is elkészült Szentendre útfelújítási programjában

2016.10.29

Helyi

Átadták az 1+1 program keretében az önkormányzat és a helyi családok összefogásával megújult Zöld utcát Szentendrén.

A hétvégén ingyenes a belépés a szentendrei skanzenbe

2016.10.21

Hívogató

A magyar vidék 1956-os történelme elevenedik meg az ünnepi hétvégén a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, ahol a látogatók megismerhetik, mit érzékelt a vidék lakossága az októberi eseményekből.

Megszólalnak a Szovjetunióba elhurcolt túlélők Szentendrén

2016.09.30

Ajánló

Szabadtéri kiállítás nyílt pénteken a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, melynek címe: Csak egy „kis munka" - falusiak málenkij roboton a II. világháború végén.

Túl van első szezonján Szentendre egyetlen közösségi kertje

2016.09.23

Helyi

Csütörtökön tartották a település első közösségi kertjének ünnepélyes megnyitóját. A Püspökmajor lakótelepen található veteményesben 28 család 28 ágyást ápol.

Okos parkolási rendszert adtak át Szentendrén

2016.09.19

Fókuszban

Aszfaltba épített érzékelők és egy okostelefonra telepíthető alkalmazás segítségével kerülhetjük el a hosszas parkolóhely keresést.

Európa legnagyobb sporteseményévé válhat egy magyar kezdeményezés

2016.09.14

Sport

Tíz évvel ezelőtt hazai diáksportnapként indult, tavaly kettő, idén már 16 országot sikerült bevonni, egymillió diákot megmozgatva.

Két keréken hódíthatjuk meg a Pilist a hétvégi kalandtúrákon

2016.08.30

Helyi

Négy különböző útvonal közül választhatunk edzettségünktől függően, a biciklizés és a strandolás mellett nyeremények is várnak.

A szürrealizmus és a popkultúra elegye a Szentendrén nyílt kiállítás

2016.08.19

Kultúra

Ef Zámbó István Munkácsy-díjas képzőművész legújabb alkotásaiból látható kiállítás A gyönyör visszhangja címmel péntektől október 23-ig a szentendrei Ferenczy Múzeumban.