Szentendre

Két napra gyermekállammá alakul át Szentendre

2017.05.22

Helyi

A gyereknap keretében a Meseügyi és a Lazulásügyi Minisztérium veszi át az irányítást.

Az avantgárd meghatározó alakjának festményeiből nyílt kiállítás Szentendrén

2017.05.10

Kultúra

Korniss Dezső alkotásaiból látható válogatás szerdától Tücsöktánc a lét határán címmel a Szentendrei Képtárban.

A bárányszépségversenytől a tojáslabirintusig: ez vár húsvétkor a Skanzenben

2017.04.15

Ajánló

A keresztény kultúrkör magyar tájegységek szerinti húsvéti hagyományait vonultatja fel a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum vasárnap és hétfőn.

50 éves a szentendrei Skanzen

2017.04.07

Helyi

Ötven személyes történeten és életérzésen keresztül mutatja be a Skanzen elmúlt 50 évét a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban csütörtökön nyílt tárlat.

Az első hazai alternatív iskola alapítója jön el a Pest Megyei Könyvtárba

2017.02.20

Ajánló

„Tegyük örömmé a tanulást!” címmel szerveznek beszélgetést a szentendrei könyvtárban Winkler Márta pszichológussal, a Kincskereső Iskola szellemi szülőanyjával.

Idén is 1+1 programban fejlődhetnek Szentendre közterületei

2017.02.06

Helyi

A településfejlesztés elősegítésére 50 százalék önkormányzati forrás igényelhető az önerős út- és járdaépítések, felújítások, településfejlesztési tervek esetében.

Rubik-kocka bajnok tinédzserrel indult a szentendrei büszkeségkampány

2017.01.04

Helyi

Karácsony előtt jelent meg a Szentendreiek a csúcson elnevezésű kampány első plakátja, melyen Mogyorósi Hunort, egy helyi gimnázium tanulóját láthatják a járókelők. Hunor ősszel országos csúcsot döntött Rubik-kocka kirakásban.

Szilágy Áronnal találkozhatunk Szentendrén

2017.01.03

Helyi

Szerdán a kétszeres olimpiai bajnok kardvívóval és Fürjes Balázzsal, a magyar olimpiai pályázat elnökével nyilvánosan beszélget Török Olivér, az M4 Sport riportere.

Barátságosabb lett Szentendre gyermekrendelője

2016.12.23

Helyi

A szilveszteri határidő helyett már karácsonyra elkészült a gyermekorvosi rendelő belső felújítása. A város jelenleg az épület hőszigetelésére és külső nyílászárócseréjére is pályázik.

Könyveket adtak ki (nem csak) szentendrei lokálpatriótáknak

2016.12.09

Helyi

Szakácskönyv és mesekönyv jelent meg a Szentendre és Térsége TDM turisztikai iroda gondozásában a Duna-parti kisváros történeteivel, helyszíneivel, ízeivel.

Pest megyében van az ország hat legmenőbb karácsonyi vására

2016.12.02

Pest megye

Az Útitársblog a felhasználók ajánlásai alapján összeszedte, hova érdemes menni, ha igazán szeretnénk karácsonyi hangulatba kerülni.

Szentendrei művészektől tanulhatunk adventi koszorút készíteni

2016.11.09

Hívogató

A kreativitás kiélése családias hangulatban: ezt ígéri a Szentendrén indult Kreátor alkotóműhely, amely havonta más művész vezetésével indít néhány órás kurzusokat.

A tizedik utca is elkészült Szentendre útfelújítási programjában

2016.10.29

Helyi

Átadták az 1+1 program keretében az önkormányzat és a helyi családok összefogásával megújult Zöld utcát Szentendrén.

A hétvégén ingyenes a belépés a szentendrei skanzenbe

2016.10.21

Hívogató

A magyar vidék 1956-os történelme elevenedik meg az ünnepi hétvégén a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, ahol a látogatók megismerhetik, mit érzékelt a vidék lakossága az októberi eseményekből.

Megszólalnak a Szovjetunióba elhurcolt túlélők Szentendrén

2016.09.30

Ajánló

Szabadtéri kiállítás nyílt pénteken a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, melynek címe: Csak egy „kis munka" - falusiak málenkij roboton a II. világháború végén.

Nyáron éjszakai buszok közlekedhetnek a Dunakanyarban

2017.05.13

Helyi

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felkérésére a Volánbusz Zrt. kísérleti jelleggel éjszakai autóbuszjáratok forgalomba állítását tervezi a 882-es vonalon.

Környezetbarátabbá válik Szentendre: e-töltőállomások épülnek

2017.05.05

Helyi

Még idén három helyszínen létesül az autók számára elektromos töltőállomás, miután a város elnyerte a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati támogatását.

Eleven művészet egy skanzenné kövesülő kisvárosban?

2017.04.09

Helyi

Levitáció címmel nyílt meg Bukta Imre, feLugossy László és Szirtes János képzőművészek kiállítása szombaton a szentendrei MűvészetMalomban.

Szelfi pontokat hoznak létre Szentendrén

2017.02.27

Helyi

Egy pályázat keretében három műalkotás kerül majd ki a város különböző pontjaira, s a kiírók reményei szerint fényképezésre ösztönzik majd az arra járókat.

A szentendrei városkép újabb darabja rendeződik

2017.02.18

Helyi

Megújul a tavaly renovált Toldy pince környezete: lépcsőt, járdát és új burkolatot alakítanak ki a közeli utcákban.

Megdupláznák a szentendrei Art Capital látogatottságát a szervezők

2017.01.14

Kultúra

Az először tavaly ősszel megrendezett képzőművészeti programsorozatra idén már főszezonban kerül sor. A Ferenczy Múzeumban emellett már számos más művészeti projekt van tervben.

Szenior tanfolyamok indulnak Szentendrén

2017.01.04

Helyi

2017 márciusától folytatódnak a tanfolyami képzések az Aranykor Központban. Számítástechnikai és geopolitikai képzések, nyelv- és táncoktatás is lesz 50 felettieknek.

Koncertekkel és utcabállal búcsúztatja az óévet Szentendre

2016.12.27

Helyi

Az óév utolsó napján a Kistehén együttes koncertjét nézhetjük meg a Fő téren, elsején pedig a PMK színháztermében a Fool Moon koncertjén folytathatjuk a szórakozást.

A szentendreieknek nem kell többé tartaniuk a nagy esőzésektől

2016.12.21

Helyi

Elkészült a belvárosi csapadékcsatorna-rendszer korszerűsítése, amellyel a nagy esőket követő rendszeres elöntésektől mentesül a város. A fejlesztés részben az önkormányzat, részben a DMRV beruházása.

Tévésztár lett a szentendrei hős mentőkutya

2016.12.09

Országos

Aqua, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentőkutyája 13-ik születésnapját ünnepelte. A belga juhász még szülinapi tortát is kapott.

3 éve tart a barátság egy szentendrei és egy vajdasági iskola diákjai között

2016.12.01

Helyi

A határokon átívelő magyar barátságokat támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázata, melynek keretében a szomszédos magyarlakta területekre kirándulhatnak a diákok, illetve fogadhatják ottani kortársaikat.

Nehéz helyzetű szentendrei gyerekek kaphatnak karácsonyi ajándékot

2016.11.03

Helyi

Szentendre önkormányzata és a Szentendréért Közalapítvány közös pályázatot hirdetett, melynek célja, hogy 100 rászoruló szentendrei gyermek jusson karácsonyi ajándékhoz, és vegyen részt családjával az adventi ünnepségen a Városháza dísztermében.

Bővül a Pest megyei mentőkutyák kiképzőbázisa

2016.10.26

Pest megye

Harmadik pályával gazdagodik Szentendrén a Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálat kutyakiképző bázisa. A szervezet világversenyeken is kiválóan teljesítő ebekkel dolgozik, s az utánpótlást is neveli.

A Pilisi Parkerdőben minden erdészeti épület megújult

2016.10.01

Helyi

A Szentendrei Erdészet új épületének átadása zárta a Pilisi Parkerdőben lezajlott 1,5 milliárd forint értékű beruházási programot, melynek során turistaházak, kilátók és turistautak újultak meg.

Kalákában épült közösségi ház Szentendrén

2016.09.27

Helyi

A korábban 10 ezres, már 27 ezres város közösségi élete túlnőtt a régi kereteken. Az új kezdeményezés a virtuális világ helyett a valódi emberi kapcsolatokra és a valódi közösségre helyezi a hangsúlyt.