2022.07.07, Csütörtök

Helyi

Újabb fontos útszakasz újul meg Zuglóban: elkezdődhet a Vezér utca felújítása

2022.06.07

A Colas Út munkájával a jelenleginél zöldebb és biztonságosabb lesz a XIV. kerületi Füredi utca és a Fogarasi út közötti több mint 800 méteres útszakasz.

Megnyílt a Szépművészeti Múzeum felújított Barokk csarnoka

2022.06.05

Átfogó felújítást követően pénteken megnyílt a Szépművészeti Múzeum felújított Barokk csarnoka, így csaknem 80 év után látogatható újra egyidejűleg az épület három, a legfontosabb építészeti stílusjegyeket megidéző, impozáns nagy csarnoka.

Mesterséges intelligencia segítségével számlálta a kerékpáros forgalmat a Magyar Közút

2022.06.03

Innovatív kerékpáros forgalomszámlálási rendszert tesztelt a Magyar Közút és az Asura Technologies.

Újabb útfelújítás ért véget a fővárosban: megújult a Róna utca egy szakasza

2022.06.02

Befejeződött a felújítás a XIV. kerületi Róna utcában. A beruházásnak köszönhetően a Szugló utca és az Erzsébet királyné útja között új gyalogátkelőhelyek és kerékpársávok segítik a közlekedőket.

Kilenc ország alkotói a budapesti dalszerző táborban

2022.05.31

Kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek a szerdán kezdődő budapesti Artisjus Songwriting Campre, ahol három napon át közösen alkotnak a hazai dalszerzőkkel.

Számokban és videóban hoztuk el, mi minden készült el a felújított Gödöllő-Hatvan vasútvonalon  

2022.05.29

31 darab vasúti műtárgyat újítottak fel, illetve építettek, három futballpályányi új peront alakítottak ki – több érdekes adat derül ki ebben a videoban arról, hogy mi minden készült el 2021 decemberében a Gödöllő-Hatvan vasútvonalon.  

Hamarosan átadják a fenntartható jövőt szolgáló lakásokat a 13. kerületben

2022.05.27

A Kassák Passage lakásai energiahatékonyak, AA energetikai besorolásúak. Az ilyen ingatlanok lépést jelenthetnek a fenntartható jövő felé.

Medvét láttak Acsa határában – kerülni kell a környékbeli erdőket

2022.05.25

A Pilisi Parkerdő vizsgálata megerősítette, hogy valóban barnamedve járt a térségben.

Videón az M3-as metró megújult, már átadott vágányai

2022.05.24

Kisfilm készült az M3 metró három állomásának átadójáról és megmutatjuk a Vasúttechnika középső szakaszon végzett munkáját az alagútban.

FKF: vasárnap mossák a Petőfi hidat

2022.05.22

Vasárnap tisztítják meg a Petőfi hidat, emiatt forgalomkorlátozás lesz az átkelőn - közölte az FKF Köztisztasági Divízió pénteken az MTI-vel.

Régi ismerős a pesti utcákon: szombaton útjára indul a retró troli

2022.05.20

Egy régi ismerőssel, a ZiU-9 trolibusszal találkozhatnak a budapestiek május 21-én, e hét szombaton a 70-es trolibusz vonalán. Az elmúlt évtizedek egyik meghatározó járműve R70-es jelzéssel újra kigördül a garázsból, és egy napig az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Kossuth Lajos tér között közlekedik. A retró trolira érvényes jeggyel, vagy bérlettel lehet felszállni.

Erdély megérkezett Szentendrére: egy kisváros és egy falu épült a Skanzen területére

2022.05.19

Az EBH kivitelezésében 15 hektáros új terület jött létre, amelyet gyalogos aluljáró köt össze a szabadtéri múzeum korábbi részével.

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

2022.05.16

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait.

FKF: tisztítják az Erzsébet hidat szombaton és vasárnap

2022.05.14

Szombaton és vasárnap tisztítják az Erzsébet hidat, ezért forgalomkorlátozásra kell készülni az átkelőn - közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretén belül működő FKF Köztisztasági Divízió pénteken az MTI-vel.

Különleges díszkandallók kerültek elő a Budavári Palota kutatásakor

2022.05.12

Hetven év után találták meg a szakemberek a századfordulós Budavári Palota különleges kandallóinak maradványait, a most feltárt leletek az Andrássy- és Deák-előcsarnokokba készített kandallók elemeit is tartalmazzák - tájékoztatta a Várkapitányság csütörtökön az MTI-t.

Fedezze fel Budapest legszebb részeit a városnéző villamossal!

2022.06.06

Különleges élményben lehet része azoknak, akik 2022. június 4. és augusztus 28. között, szombaton vagy vasárnap a 19-es villamos vonalának középső szakaszán utaznak, ugyanis a nyári hétvégéken turisztikai érdekességeket hallhatnak a Budapesti Közlekedési Központ ügyfelei a járaton.

Visszatér Magyarország első terepakadály-futóversenye

2022.06.04

Több év szünet után visszatér Magyarország első terepakadály-futóversenye, a Fighters' Run, amelyet jövő hétvégén a Sirok Kútvölgyi szabadidőparkban rendeznek meg.

Közlekedés a pünkösdi hosszú hétvégén

2022.06.03

Pünkösd vasárnap és hétfőn, 2022. június 5-én és 6-án a fővárosi közösségi közlekedési járatok az ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint indulnak.

Változik a repülőtéri vonaljegy ára, sűrűbben jár a 100E busz

2022.06.01

A koronavírus-járvány csökkenésének és a turizmus újraéledésének köszönhetően ismét növekedik a 100E autóbusz kihasználtsága, így a BKK sűríti a járat indulásait. Budapest belvárosa és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedő 100E autóbuszra váltható jegy ára a jelenlegi 900 Ft-ról 1500 Ft-ra emelkedik július 1-jével.

A Ferencváros nyerte a női kézilabda Magyar Kupát

2022.05.30

A Ferencváros nyerte a női kézilabda Magyar Kupát, miután 26-22-re legyőzte a bajnok Győri Audi ETO KC csapatát a debreceni négyes döntő vasárnapi fináléjában.

Ismét lesz Botra fel! séta az egészségért

2022.05.28

Ebben az évben is megrendezik az országos Botra fel! kampányt, amellyel az egészségmegőrzés és a sport szervezetre gyakorolt jótékony hatására kívánják felhívni a figyelmet.

Gyereknap - Vasárnap színes programokkal várja a családokat a Gyermekvasút

2022.05.26

Színes programokkal várja a családokat a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a hűvösvölgyi végállomáson május 29-én, a Gyermeknapon - közölte a MÁV Zrt.  csütörtökön az MTI-vel.

Tehetségkutató programot indít a Budapesti Fesztiválzenekar

2022.05.25

Zenei tehetségeket felkutató és fejlesztő programot indít a Budapesti Fesztiválzenekar. A jelenleg tizenegy fiatal fejlődését nyomon követő kezdeményezés az AutoWallis Csoport támogatásával jön létre.

Modern otthonokkal és irodaházzal újult meg ez a 19. századi budapesti épület

2022.05.23

A KÉSZ Csoport kivitelezésével felújított Benczúr utcai lakó- és irodaépületben leleplezték és méltó helyére tették a Nívódíj-táblát, amelyet a projekt az építőipari szakma legmagasabb elismeréseképpen kapott.

Parkolójegy nélküli, okosparkolást vezettek be a budapesti P+R parkolókban

2022.05.21

Digitális okosparkolási rendszert vezettek be több budapesti P+R parkolóban. Ezentúl nem lesz szükség parkolócédulára, sem a fizetőautomaták használatára, ugyanis a be- és kihajtás automatikus rendszámfelismeréssel történik. Az ehhez szükséges ingyenesen letölthető alkalmazással most egy hétig bárki díjmentesen használhatja a parkolókat.

Körvonalazódik a Blaha Lujza tér alakja: új kandeláberek borítják fénybe a területet

2022.05.20

A pesti belváros egyik legfontosabb közlekedési csomópontja a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő munkájával születik újjá.

Három óriáscsarnokkal bővül még idén Pest megye raktárkapacitása

2022.05.18

A három HelloParks-fejlesztés értéke meghaladja a 130 millió eurót, miközben Fóton, Maglódon és Pátyon további épületek előkészítése zajlik.

Kiváló hangulatú Eperfesztivál Tahitótfaluban május utolsó hétvégéjén

2022.05.15

A jó hangulatú rendezvényen mindenki megtalálja a számára megfelelő program lehetőséget és gasztronómiai kínálatot, az epres méztől az eperpálinkáig.

M3: Elképesztő video a metróalagútról és a próbajáratról

2022.05.13

Exkluzív felvételeket készíthetett stábunk a próbajáratról az M3 metró középső szakaszának felújított részén, amelyet – ha minden megfelel az előírásoknak - május 14-től nyitnak meg az utasok előtt.

A Kálvin térig jár újra a metró szombattól: utolsó szakaszába lép az M3-as felújítása

2022.05.11

Három állomást adnak át a forgalomnak a SWIETELSKY Építő és a Swietelsky Vasúttechnika munkájával.