2023.03.24, Péntek

Helyi

Megnyílt a 45. Utazás kiállítás és 31. Budapest Boat Show

2023.02.23

Megnyílt a 45. Utazás kiállítás és 31. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kiállítási és Kongresszusi Központban csütörtökön; a megnyitón a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy bár a világ újabb és újabb kihívásokkal szembesül, az idegenforgalom a nehézségek közepette is a béke iparága.

Már a víztartási próbák is elkezdődtek a Budapest határán zajló árvízvédelmi projektben - galéria

2023.02.23

A Budakalász és az észak-budai térség számára kulcsfontosságú fejlesztésben a Barát-patak és a Duna extra vízhullámait is kezelő műtárgy épül, többek közt a CLC-Construct és a MEVA szerepvállalásával.

Jó ütemben halad az ország egyik legnagyobb oktatási beruházása

2023.02.21

A WHB és a LATEREX alkotta konzorcium kivitelezésében készülő Dunakeszi Diáknegyed gimnáziumi épületén elkezdődtek az ács-, bádogos szakipari munkák.

Innovatív robottechnológiával felszerelt raktárcsarnokot adtak át Nagytarcsán

2023.02.19

A Trans-Sped Kft. logisztikai üzletágának raktárhálózata az elmúlt időszakban csaknem 20 ezer négyzetméterrel bővült, amely így országosan meghaladja a 220 ezer négyzetmétert.

Megújul Magyarország leglátogatottabb bevásárlóközponti ételudvara

2023.02.17

Elindult az eddigi legnagyobb átalakulás a Westend történelmében, melynek kapcsán a közösség, a természetes környezet, a fenntartható és digitális megoldások kerülnek a középpontba.

Jelentős fejlesztések értek véget a Dél-pesti Centrumkórházban

2023.02.15

Az infektológiai osztályon és a molekuláris genetikai laboratóriumban is dolgozott a Prím Építő.

Véghajrában az Arany János utcai metróállomás felújítása

2023.02.13

Január végén kezdődött az állomás műszaki átadás-átvétele. A tervek szerint márciusban, a Nyugati pályaudvar metróállomással együtt adják át a forgalomnak.

Csaknem negyven galéria vesz részt az Art and Antique művészeti vásáron

2023.02.11

Csaknem negyven kortárs és klasszikus galéria, aukciósház és műtárgykereskedő részvételével rendezik meg az 5. Art and Antique művészeti vásárt március 2. és 5. között a Bálna Budapest Rendezvényközpontban.

A Pesti Színházban lesz látható a 80 nap alatt a Föld körül

2023.02.09

Koncertszínházi előadás készült Verne Gyula kalandregényéből: a 80 nap alatt a Föld körül szombattól a Pesti Színházban látható.

Újabb szakaszokkal bővülhet a kerékpárút-hálózat Dunakeszin

2023.02.07

Több mint egymilliárd forintnyi forrásból kap lendületet a város, több projektet is megvalósítanak.

14 év után is jól vizsgáztak a Bauer szerkezetei a BudaPart-projekten

2023.02.05

A BAUER szakemberei ezúttal a Moratus megbízásából töltöttek be kulcsszerepet a BudaPart infrastrukturális fejlesztésében, ahol egy nemrég elvégzett teszt is bebizonyította a mélyépítő cég szerkezeteinek időn túlmutató tartósságát a városnegyed csapadékvíz-tározójának kialakítása során.

Farsangi programokkal várja a látogatókat a fővárosi állatkert hétvégén

2023.02.03

Farsangi programokkal, köztük táncházzal, jelmezes felvonulással, látványetetésekkel, állattréningekkel és kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert szombaton és vasárnap.

Már festik a csepeli műhelyben a Lánchíd korlátjait

2023.01.31

Továbbra az eredeti tervek szerint halad a Lánchíd felújításával az A-Híd: a szakemberek már festik az átkelő járdáira a következő hónapokban visszakerülő korlátokat és műemléki elemeket.

Budapesten és vidéken is érdemben lassult a lakásár-dinamika 2022 harmadik negyedévében

2023.01.28

Budapesten és vidéken is érdemben lassult a lakásár-dinamika 2022 harmadik negyedévében - derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közzétett lakásárindexéből.

Különleges vendég látogatta meg az újjáépülő József főhercegi palotát

2023.01.26

A létesítmény a Magyar Építő Zrt. munkájával valósulhat meg.

Rohamos fejlődésnek indult a vegetáció, de vasárnaptól visszatér a télies idő

2023.02.23

A tavaszias időjárásban rohamos fejlődésnek indult a vegetáció, de vasárnaptól országszerte visszatérnek a 0 és mínusz 5 Celsius-fok közötti éjszakai fagyok - írta agrometeorológiai elemzésben az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hatalmas üvegpanelek beemelésével folytatódott a Richter új székházának építkezése

2023.02.22

Közel 50 db 1 szint magas és 17 db legalább 2 szint magas üvegpenge elhelyezése történt meg.

Déli Körvasút: az ellenzőket támogatja a Zöld Budapestet hirdető Fővárosi Önkormányzat

2023.02.20

A projekt hozzájárul az elővárosi közlekedés fejlesztéséhez, célja, hogy több vonat közlekedjen az agglomeráció és Budapest között, a vasút, mint fenntartható közlekedési eszköz versenyképes alternatívája legyen a személyautós közlekedésnek, és nagyobb szerephez jusson Budapest közlekedésében. Új megállókkal és átszállási kapcsolatokkal bővülne a főváros, melynek önkormányzata csatlakozott a beruházást bíróságon megtámadó civilekhez és az Újbudai Önkormányzathoz.

Így folytatódik az útfelújítás Újpalotán

2023.02.18

Az STR Mély- és Magasépítő kivitelezésével megvalósuló szakaszokon forgalmi változások lépnek életbe.

A 10 éves Bagossy Brothers Company az MVM Dome-ban ünnepel

2023.02.16

Nagyszabású koncerttel ünnepli tizedik születésnapját a Bagossy Brothers Company március 11-én az MVM Dome-ban, ahol a zenekar első magyar előadóként lép színpadra.

Megkezdődött a lomtalanítás Budapesten

2023.02.14

Elrajtolt a 2023. évi budapesti lakossági lomtalanítási program a fővárosban - tájékoztatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-t kedden.

Ásványok, drágakövek, ősmaradványok, kész ékszerek is lesznek a 14. Lelkes Ásványbörzén

2023.02.12

A 14. Lelkes Ásványbörzét a MOM Sportban rendezik február 25-26-án, a családi programon ásványok, drágakövek, ősmaradványok, kész ékszerek, ékszerkészítési alapanyagok, valamint különböző dísztárgyak 100 hazai és külföldi kereskedőnél, 2000 négyzetméteren várják az érdeklődőket - olvasható a szervezők pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

150 forintos szüliNAPIjeggyel ünnepel a BKK!

2023.02.10

A BKK többfunkciós szolgáltatást nyújtó applikációját, a BudapestGO-t több mint 2,2 millióan töltötték le az elmúlt egy évben és már 1 millió ügyfél használja rendszeresen. Ezzel az egyik legnépszerűbb magyar fejlesztésű alkalmazás lett a piacon. Az évforduló alkalmából és Budapest születésnapjára is utalva február 14-re 150 forintos napijegy váltható az alkalmazásban. Egy fejlesztésnek köszönhetően hamarosan jön az azonnali jegyérvényesítés.

A Netflix, az HBO és az Amazon sorozatait is itt forgathatják - Közép-Kelet-Európa legnagyobb virtuális filmstúdiója épül Fóton

2023.02.08

Tovább erősödhet Magyarország filmipari szerepe a Visual Europe Group több mint 4 milliárd forint értékű fejlesztésével. A projekt Fóton a Nemzeti Filmintézet még nagyobb, hasonló, de nem azonos feladatokat ellátására épülő központja közelében készül el.

Újabb látványos munkálatokkal folytatódik a Nyugati pályaudvar megújulása

2023.02.06

A Teréz körúti homlokzaton, az északnyugati torony felújításán az ÉPKAR Zrt. szakemberei dolgoznak várhatóan június végéig.

Prokofjev és Bach műveit adják elő a Pannon Filharmonikusok vasárnap Pécsen

2023.02.04

Prokofjev I. "Klasszikus" szimfóniáját és I. zongoraversenyét, valamint J. S. Bach Brandenburgi versenyének II. és IV. versenyművét adják elő Vass András vezényletével, virtuóz szólistákkal a Pannon Filharmonikusok a pécsi Kodály Központban vasárnap este.

Érdekfeszítő videó készült a dunaharaszti logisztikai csarnok gerendáinak beemeléséről

2023.02.01

A Strabag kivitelezésével egy 10.500 négyzetméteres csarnokkal bővül a logisztikai vállalat.

Szakmai díjat nyert a Néprajzi Múzeum Motívumalkotó alkalmazása

2023.01.29

A Néprajzi Múzeum gyűjteményeire épülő Motívumalkotó alkalmazás nyerte el szerdán a digitális gondolkodás és a digitális megoldások újszerű, innovatív, ötletes megvalósítását díjazó Pixel Perfect Awards hat arany elismerésének egyikét.

Így halad a főváros árvízi biztonságát növelő beruházás

2023.01.27

Az elmúlt évtizedek legjelentősebb fővárosi árvízvédelmi beruházásának keretében zajlik az Aranyhegyi-patak menti védmű korszerűsítése.

Újabb ütemmel bővül a fővárosi agglomerációban kiépült üzleti park

2023.01.25

Már az előregyártott szerkezetek építése zajlik a Weinberg kivitelezésében, az átadás pedig a 2023 nyarán várható.