2023.12.02, Szombat

Helyi

ÉKM: a budapesti agglomerációban óriási szükség van az építészeti szabályozás megújítására

2023.06.06

Budapest környékén a lakosságszám növekedése és az eddigi építészeti szabályok túlfeszített kihasználása már az életminőség romlását okozza. Az új törvény előírja a zöld területek védelmét, a megfelelő infrastruktúrát és barnamezős területek elsőbbségét.

Nagyot lép előre a Pilis határán fekvő közkedvelt turistacélpont közlekedésbiztonsága

2023.06.04

Többek közt a kéktúrázók, illetve településre érkező turisták biztonságos közlekedését is segíti, ugyanakkor a helyi lakosok életminősége is jelentősen emelkedik a pilisborosjenői beruházás által, amelynek Ófalut érintő részeit a KM Építő kivitelezi.

Újabb nemzetközi elismerést kapott a Duna-parti Hotel Clark Budapest

2023.06.02

A Market által felépített luxusszálloda 2022 végén az ötcsillagos minősítést is elnyerte, a napokban pedig a TripAdvisor díjazta a hotelt – nem az első alkalommal.

Kiemelt jelentőségű vízvezeték-fejlesztés zajlik Budapesten: biztonságosabbá válik a főváros ivóvízellátása

2023.05.31

Az elöregedett víznyomócsövek kiváltásának megtervezését a FŐMTERV végezte el.

Jótékonysági koncertet szervez május 30-án a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

2023.05.29

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági hangversenyt rendez május 30-án a Budapesti Operettszínházban Berecz Mihály zongoraművész és a Concerto Budapest zenekar közreműködésével, Keller András vezényletével - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

Szebb és rendezettebb lett a Lehel tér – folytatta közös akcióját a BKK

2023.05.27

A Lehel téren folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat. Május 22., hétfő délutántól újra igénybe vehetik az utasok a Lehel téri metróállomást, ezért a BKK fontosnak tartotta, hogy az állomáshoz vezető aluljárót és környezetét a rendszeres takarításon túl is megtisztítsák. A forgalmas köztereket érintő kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak, nagyobb biztonságban érezve magukat.

Tudásépítő Team: összefogott a Bayer Construct, a KÉSZ Csoport és a Market az ágazati munkaerőhiány megoldására

2023.05.25

A fővárosban folyamatosan bővülő BudaPart területén tartották meg az új képzési központ ünnepélyes rendezvényét.

Idén egy hétvégére nyit ki a Gyereksziget

2023.05.23

Idén csupán három napon át, június 16-tól 18-ig várja a családokat a Generali Gyerek Sziget, ahol koncertekkel, bábszínházzal, vetélkedőkkel, sport programokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat a budapesti Hajógyári szigeten.

Véget ér a metrópótlás: így alakul át a forgalmi rend a belvárosban

2023.05.21

​Május 22-én befejeződik az M3-as metró felújítása, hétfőtől minden állomáson újra megállnak a metró szerelvényei. Ezzel új szakaszba lép az Újjáéledő sugárutak városfejlesztési koncepció megvalósítása. Az elmúlt közel hat évben ideiglenesen kijelölt buszsávok segítették a pótlóbuszok haladását. A mostanra feleslegessé váló buszsávok átalakításával egyszerre cél, hogy ne növekedjen a belváros forgalmi terhelése, hogy biztonságosan lehessen kerékpározni az Üllői és a Váci út mentén és hogy csökkenjen a torlódás mértéke a belvárosban. A hétvégén a Bajcsy-Zsilinszky úton folytatódik a forgalmi rend helyreállítása.

Építőipari Nívódíj táblát avattak a LATEREX Zrt. kivitelezésében elkészült Pasaréti Közösségi Házban

2023.05.19

A közösségi ház hitéleti és közösségformáló szerepet tölt be, a plébánia lelkipásztori központja.

Óvodásoknak szóló közlekedésbiztonsági program indul tíz városban, köztük Budapesten is

2023.05.17

A Biztonságosan az iskolába elnevezésű rendezvénysorozat a június 15-ig tartó roadshow a főváros után Sárváron, Debrecenben, Békéscsabán, Pécsett, Szolnokon, Makón, Kaposváron, Kecskeméten és Szekszárdon folytatódik.

Megújulnak a Lánchíd avatatlan szemek elől rejtett helyiségei

2023.05.15

Az A-Híd Zrt. kivitelezésében gyors ütemben haladnak a föld alatti és a híd környezetében végzett munkák is.

Felkerült a bokréta a Knorr-Bremse fővárosi K+F központjában épülő új irodaházra

2023.05.14

A Merkbau generálkivitelezésében és a CLC-Construct szerkezetépítésével elkészülő beruházásban egy ötszintes irodaház, csapadéktározó és mélygarázs is épül.

Immár a technikai bemutatón is túl van az atlétikai világbajnokság budapesti helyszíne

2023.05.12

A ZÁÉV és a Magyar Építő generálkivitelezésében létrejött Nemzeti Atlétikai Központban száz nap múlva kezdődik meg a világ egyik legjelentősebb sporteseménye.

Hétvégén is újra a teljes vonalon jár az M3-as metró

2023.05.10

Hétvégén is a teljes vonalon jár az M3-as metró május 13-tól, szombattól, a szerelvények minden nap Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között közlekednek - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben szerdán.

M3-as metró: Öt és fél éves nagyprojektjét zárta le a Vasúttechnika – videó

2023.06.05

Megmutatjuk a SWIETELSKY Vasúttechnika által kivitelezett részeket az M3-as metró nemrég elkészült Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokon.

Kétszeresen is elismerték a BudaPart CITY irodaház környezettudatos megoldásait

2023.06.03

Másodszor ítélték oda a BudaPart CITY irodaháznak a környezettudatos megoldásaiért a nemzetközi LEED épületminősítési rendszer egyik legmagasabb szintű fokozatát, a GOLD minősítést, ezúttal az az épületüzemeltetési kategóriában.

Fotókon mutatjuk, hogyan készül el Pilisvörösvár régen várt új bölcsődeépülete

2023.06.01

Az Épkar munkatársai a budai agglomerációs városban egy 40 kisgyermeknek otthont adó kettős szerkezetű épület projektjén dolgoznak.

EXKLUZÍV VIDEÓ – Utazás a felújított M3-as metró középső szakaszán

2023.05.30

Kisfilmünkben bemutatjuk a megújult kilenc állomást és az alagútba is bepillantást engedünk a metrószerelvény vezetőfülkéjéből nézve.

Lánchíd-felújítás: előbb visszakapták a gyalogosok a Széchenyi István tér felőli járdákat  

2023.05.28

A tervezettnél három hónappal korábban, május 26-ától, péntektől szabad az út a Lánchíd pesti hídfőjéhez a Széchenyi István tér felől kapcsolódó járdaszakaszokon, ahol az új gyalogos-átkelőhelyeknek köszönhetően biztonságosabban lehet közlekedni. Teljes átadásáig a híd továbbra is munkaterület, gyalog a felújítás utolsó szakaszának lezárta után lehet átkelni rajta. A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről a fővárosiak dönthetnek a Budapesti Lakógyűlésen.

Kétnapos gyereknapi rendezvényen mutatkozik be a honvédség a Városligetben

2023.05.26

Kétnapos gyereknapi rendezvényt tart a Városligetben a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár hétvégén, ahol vasárnap a gyermeknap mellett a hősök napját is ünneplik.

Már zajlik a főváros egyik legjelentősebb közlekedési folyosójának a felújítása

2023.05.24

A HE-DO által kivitelezendő beruházásban nem csupán az útfelületet teszik rendbe, a szegélyek, a peronok, a megállók és az átkelők is megújulnak közel 3 kilométeren.

Lezárult egy korszak: befejeződött az M3-as metró teljes rekonstrukciója - GALÉRIA

2023.05.22

Csaknem három évig dolgozott a SWIETELSKY Építő és SWIETELSKY Vasúttechnika a középső szakasz állomásainak és sínrendszereinek felújításán. 2023. 05.22-én az utolsó két állomást is átadják a forgalomnak. Az elkészült terekről elsőként közlünk fotókat.

Bokréta került a Bud Cargo City új csarnokrészére: így bővül a repülőtér légiáru kapacitása

2023.05.20

A Merkbau Zrt. munkájával egy közel bruttó 8800 négyzetméteres új légiáru forgalom kezelésére alkalmas épületrésszel bővül a Bud Cargo City Handling logisztikai épülete, melynek köszönhetően évi 300 000 tonnára növeli teherszállítási kapacitását a budapesti repülőtér.

Hazánkban egyedülálló kettős fenntarthatósági minősítést szerzett a MOL Campus

2023.05.18

Magyarország első toronyháza, a MOL Campus az Óbuda-Újlak Zrt. fenntarthatósági csapata tanácsadói munkájának köszönhetően a BREEAM Excellent után a LEED Platinum minősítést is megszerezte, amely az elérhető legmagasabb szintű elismerés az épületek fenntarthatósági minősítése terén.

Lendületben a BudaPart fejlesztése: megújul a Budafoki út és környéke

2023.05.16

Az új városnegyed projektjéhez kapcsolódóan a Property Market fejlesztésében korszerűbbé és rendezettebbé válnak a IX. kerület közterületei.

Lánchíd - BKK: gyorsan haladnak a föld alatti és a híd környezetében végzett munkák is

2023.05.15

Gyors ütemben haladnak a föld alatti és a Lánchíd környezetében végzett felújítási munkák: megújulnak a híd "avatatlan szemek elől rejtett helyiségei", és a Széchenyi István tér felőli járdaszakaszokon is folyamatosan szerelik fel az új járdakorlátokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Törökbálinton épített új logisztikai központot a Market és az Aston Construction

2023.05.13

A Panattoni Dock City Törökbálint projekt négy csarnokot foglal magába, mindösszesen 9 hónap alatt építették fel.

A jövő járműve Budapesten - elektromos buszt tesztelnek a fővárosban

2023.05.11

Egy héten keresztül a Budapesten közlekedők is megismerhetik a világ egyik legmodernebb, kifejezetten a nagyvárosi közlekedésre tervezett elektromos buszát: május 11-től május 18-ig a fővárosban közlekedik a Mercedes-Benz eCitaro legújabb generációs akkumulátoros hajtású járműve. A szinte zajtalanul, károsanyag kibocsátás nélkül közlekedő busz az e210-es vonalon, a Normafa és a Gyöngyösi utca között, a Lánchídon át jár, és mindenki ingyenesen próbálhatja ki azt az elkövetkezendő napokban.

Újra a régi fényében a Sziget

2023.05.09

Néhány programhelyszín helyet vált, néhány új köntöst kap. Ami marad, az a kihagyhatatlan Sziget-feeling és a programok változatossága, a műfaji sokszínűség jegyében.