2023.09.26, Kedd

Helyi

Világviszonylatban is egyedülálló építészeti megoldás a MOL Campusban

2023.03.03

A hatalmas felületű, terrazzo padlóburkolat lerakása során a Mapei termékeit alkalmazták.

Csontváry170 - Közös kiállítással emlékeznek Csontváry Kosztka Tivadarra Budapesten és Pécsett

2023.03.01

Közös kiállítással emlékezik a 170 éve született Csontváry Kosztka Tivadarra a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. Az évfordulós tárlat Budapesten április 13-tól, Pécsen pedig augusztus 1-jétől lesz látható.

Kiemelt feladat az utasok biztonsága és tájékoztatása az M3 metróvonalon

2023.02.27

Bemutatjuk, milyen gyengeáramú rendszerekkel és berendezésekkel szavatolja a SWIETELSKY Vasúttechnika az utasok biztonságát és megfelelő tájékoztatását.

A Tüskevár című zenés játékot mutatják be a Pesti Magyar Színházban

2023.02.25

A Tüskevár című zenés játékot mutatják be március 9-én a Pesti Magyar Színházban Gémes Antos rendezésében.

Elkészült az M4-es gyorsfogalmi út új rendőr- és mérnökségi központja - galéria

2023.02.24

A fővárosi agglomerációban, Monoron készült el az a beruházás a 2x2 sávos gyorsforgalmi út mellett, melynek során a HÉP Csoport – Horváth Építőmester Zrt. végezte el a generálkivitelezői munkákat.

Rohamos fejlődésnek indult a vegetáció, de vasárnaptól visszatér a télies idő

2023.02.23

A tavaszias időjárásban rohamos fejlődésnek indult a vegetáció, de vasárnaptól országszerte visszatérnek a 0 és mínusz 5 Celsius-fok közötti éjszakai fagyok - írta agrometeorológiai elemzésben az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hatalmas üvegpanelek beemelésével folytatódott a Richter új székházának építkezése

2023.02.22

Közel 50 db 1 szint magas és 17 db legalább 2 szint magas üvegpenge elhelyezése történt meg.

Déli Körvasút: az ellenzőket támogatja a Zöld Budapestet hirdető Fővárosi Önkormányzat

2023.02.20

A projekt hozzájárul az elővárosi közlekedés fejlesztéséhez, célja, hogy több vonat közlekedjen az agglomeráció és Budapest között, a vasút, mint fenntartható közlekedési eszköz versenyképes alternatívája legyen a személyautós közlekedésnek, és nagyobb szerephez jusson Budapest közlekedésében. Új megállókkal és átszállási kapcsolatokkal bővülne a főváros, melynek önkormányzata csatlakozott a beruházást bíróságon megtámadó civilekhez és az Újbudai Önkormányzathoz.

Így folytatódik az útfelújítás Újpalotán

2023.02.18

Az STR Mély- és Magasépítő kivitelezésével megvalósuló szakaszokon forgalmi változások lépnek életbe.

A 10 éves Bagossy Brothers Company az MVM Dome-ban ünnepel

2023.02.16

Nagyszabású koncerttel ünnepli tizedik születésnapját a Bagossy Brothers Company március 11-én az MVM Dome-ban, ahol a zenekar első magyar előadóként lép színpadra.

Megkezdődött a lomtalanítás Budapesten

2023.02.14

Elrajtolt a 2023. évi budapesti lakossági lomtalanítási program a fővárosban - tájékoztatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-t kedden.

Ásványok, drágakövek, ősmaradványok, kész ékszerek is lesznek a 14. Lelkes Ásványbörzén

2023.02.12

A 14. Lelkes Ásványbörzét a MOM Sportban rendezik február 25-26-án, a családi programon ásványok, drágakövek, ősmaradványok, kész ékszerek, ékszerkészítési alapanyagok, valamint különböző dísztárgyak 100 hazai és külföldi kereskedőnél, 2000 négyzetméteren várják az érdeklődőket - olvasható a szervezők pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

150 forintos szüliNAPIjeggyel ünnepel a BKK!

2023.02.10

A BKK többfunkciós szolgáltatást nyújtó applikációját, a BudapestGO-t több mint 2,2 millióan töltötték le az elmúlt egy évben és már 1 millió ügyfél használja rendszeresen. Ezzel az egyik legnépszerűbb magyar fejlesztésű alkalmazás lett a piacon. Az évforduló alkalmából és Budapest születésnapjára is utalva február 14-re 150 forintos napijegy váltható az alkalmazásban. Egy fejlesztésnek köszönhetően hamarosan jön az azonnali jegyérvényesítés.

A Netflix, az HBO és az Amazon sorozatait is itt forgathatják - Közép-Kelet-Európa legnagyobb virtuális filmstúdiója épül Fóton

2023.02.08

Tovább erősödhet Magyarország filmipari szerepe a Visual Europe Group több mint 4 milliárd forint értékű fejlesztésével. A projekt Fóton a Nemzeti Filmintézet még nagyobb, hasonló, de nem azonos feladatokat ellátására épülő központja közelében készül el.

Újabb látványos munkálatokkal folytatódik a Nyugati pályaudvar megújulása

2023.02.06

A Teréz körúti homlokzaton, az északnyugati torony felújításán az ÉPKAR Zrt. szakemberei dolgoznak várhatóan június végéig.

A Budapest Airport újabb területeket von be a zajvédelmi programjába

2023.03.02

A Budapest Airport újabb területeket von be lakossági zajvédelmi programjába, a márciusban induló második ütemben a X., a XVII. és a XVIII. kerület, valamint Vecsés és Üllő újabb területeinek ingatlantulajdonosai élhetnek az ingyenes, vagy költségmegosztásos lehetőséggel - közölte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság szerdán az MTI-vel.

Átadták a forgalomnak a haraszti iparterülethez vezető összekötő utat Gödöllőn

2023.02.28

A projekt a Penta Kft. kivitelezésével valósulhatott meg.

A városrész rendezése is megvalósul a fonódó villamos dél-budai meghosszabbításával

2023.02.26

Már a tervezési folyamat végéhez közeledik a Főmterv a Szent Gellért tértől a Dombóvári útig kiépülő új villamosvonal projektjében, amelynek kihívásairól a vállalkozói projektvezető segítségével számolunk be.

Az SMA újszülöttkori szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet a ritka betegségek világnapja alkalmából

2023.02.24

A gerincvelő-eredetű izomsorvadás, az SMA ritka genetikai betegség, amely évi 12-15 újszülöttet érint Magyarországon, de ha korán észlelik és kezelik, a gyermek az egészséges társaihoz hasonló ütemben is fejlődhet.

Megnyílt a 45. Utazás kiállítás és 31. Budapest Boat Show

2023.02.23

Megnyílt a 45. Utazás kiállítás és 31. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kiállítási és Kongresszusi Központban csütörtökön; a megnyitón a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy bár a világ újabb és újabb kihívásokkal szembesül, az idegenforgalom a nehézségek közepette is a béke iparága.

Már a víztartási próbák is elkezdődtek a Budapest határán zajló árvízvédelmi projektben - galéria

2023.02.23

A Budakalász és az észak-budai térség számára kulcsfontosságú fejlesztésben a Barát-patak és a Duna extra vízhullámait is kezelő műtárgy épül, többek közt a CLC-Construct és a MEVA szerepvállalásával.

Jó ütemben halad az ország egyik legnagyobb oktatási beruházása

2023.02.21

A WHB és a LATEREX alkotta konzorcium kivitelezésében készülő Dunakeszi Diáknegyed gimnáziumi épületén elkezdődtek az ács-, bádogos szakipari munkák.

Innovatív robottechnológiával felszerelt raktárcsarnokot adtak át Nagytarcsán

2023.02.19

A Trans-Sped Kft. logisztikai üzletágának raktárhálózata az elmúlt időszakban csaknem 20 ezer négyzetméterrel bővült, amely így országosan meghaladja a 220 ezer négyzetmétert.

Megújul Magyarország leglátogatottabb bevásárlóközponti ételudvara

2023.02.17

Elindult az eddigi legnagyobb átalakulás a Westend történelmében, melynek kapcsán a közösség, a természetes környezet, a fenntartható és digitális megoldások kerülnek a középpontba.

Jelentős fejlesztések értek véget a Dél-pesti Centrumkórházban

2023.02.15

Az infektológiai osztályon és a molekuláris genetikai laboratóriumban is dolgozott a Prím Építő.

Véghajrában az Arany János utcai metróállomás felújítása

2023.02.13

Január végén kezdődött az állomás műszaki átadás-átvétele. A tervek szerint márciusban, a Nyugati pályaudvar metróállomással együtt adják át a forgalomnak.

Csaknem negyven galéria vesz részt az Art and Antique művészeti vásáron

2023.02.11

Csaknem negyven kortárs és klasszikus galéria, aukciósház és műtárgykereskedő részvételével rendezik meg az 5. Art and Antique művészeti vásárt március 2. és 5. között a Bálna Budapest Rendezvényközpontban.

A Pesti Színházban lesz látható a 80 nap alatt a Föld körül

2023.02.09

Koncertszínházi előadás készült Verne Gyula kalandregényéből: a 80 nap alatt a Föld körül szombattól a Pesti Színházban látható.

Újabb szakaszokkal bővülhet a kerékpárút-hálózat Dunakeszin

2023.02.07

Több mint egymilliárd forintnyi forrásból kap lendületet a város, több projektet is megvalósítanak.

14 év után is jól vizsgáztak a Bauer szerkezetei a BudaPart-projekten

2023.02.05

A BAUER szakemberei ezúttal a Moratus megbízásából töltöttek be kulcsszerepet a BudaPart infrastrukturális fejlesztésében, ahol egy nemrég elvégzett teszt is bebizonyította a mélyépítő cég szerkezeteinek időn túlmutató tartósságát a városnegyed csapadékvíz-tározójának kialakítása során.