2020.11.30, Hétfő

Helyi

BKK: indulhat a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzés

2020.07.26

A kivitelező feladata lesz többek közt a híd közúti pályájának újjáépítése, a kőoroszlánok restaurálása és az új közvilágítás kiépítése is.

Elkészültek a kerékpáros fejlesztések a Baross utcában

2020.07.24

A fejlesztéssel a régóta hiányzó kerékpáros kapcsolat jött létre Kőbánya és a belváros között.

Átadták a BVSC-Zugló felújított székházát

2020.07.24

Az épületben egy konditerem és egy vívóterem is helyet kapott, továbbá új tetőszerkezettel és nyílászárókkal újult meg a székház.

Átadták az M4-es Cegléd és Abony közötti szakaszát

2020.07.23

A Duna Aszfalt által kivitelezett szakasznak köszönhetően immár több mint 60 kilométeres egybefüggő négysávos út vezet Budapestről a megyeszékhely közelében fekvő Abonyig.

Hídszerkezettel épül sikló a Gellért-hegyre

2020.07.22

A turistabusz forgalmat enyhítő közlekedési eszköz a Hegyalja út alatti aluljáróból indul, a felső állomása pedig a Citadella sétányhoz csatlakozik.

Novemberben zárulnak a felújítási munkák az M1-es autópályán

2020.07.21

A sztráda történetének legnagyobb felújítását a Strabag, a Swietelsky, az EuroAszfalt és a Colas kivitelezi.

Magyar építőipari cég székháza nyert komoly nemzetközi elismerést

2020.07.20

Hat magyar projekt is érmet kapott az ingatlanfejlesztések nemzetközi versenyén: a SWIETELSKY mellett többek közt az Épkar, a Ke-Víz és a ZÁÉV kivitelezésében készült projekteket is díjazták.

Átadták Csepel új sportcsarnokát

2020.07.20

A Merkbau kivitelezésében megépült létesítmény 250 fiatal számára biztosít majd sportolási lehetőséget.

„A legmagasabb színvonalú munka készülhetett el” – elérte az M25-ös Egert

2020.07.17

Napokon belül Eger is bekapcsolódik a gyorsforgalmi úthálózatba az M25-ös második ütemének átadásával. A mintegy 19 kilométeres kétszer kétsávos autóút építkezésének előzményeiről, több ütemben megvalósult kivitelezéséről és a folytatásáról a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatójával, az egri származású Nagy Róbert Attilával beszélgettünk.

Újabb állomáson indul el a metrófelújítás

2020.07.16

A SWIETELSKY a Nyugati téren a Westend felé vezető mozgólépcsőkön is elkezdhet dolgozni, miután hétfőtől lezárják őket.

Újra lehet válogatni a polcokról az újranyílt fővárosi könyvtárakban

2020.07.15

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az olvasói biztonságát helyezi előtérbe, ezért a távolságtartás biztosítása érdekében a könyvtárakban csökkentett számú munkaállomás és ülőhely áll rendelkezésre.

Kevesebb átszállás és gyorsabb menetidő várható a felújított HÉV vonalakon

2020.07.14

A HÉV-ek fejlesztése a következő évtized legjelentősebb, közel egymillió budapesti és agglomerációs lakos közlekedését segítő beruházása.

Hamarosan elindul az új otthonteremtési lakásprogram

2020.07.13

Megszavazta a rozsdaövezetekben épülő lakások kedvezményes, 5 százalékos lakásáfáját az országgyűlés, így hamarosan elindulhat a Városi Otthonteremtés Program. A lakásáfa csökkentésének célja, hogy elérhető áron épüljenek új városi ingatlanok, és megújuljanak évek, évtizedek óta elhanyagolt rozsdaövezeti területek is.

A Mapei is hozzájárult a Párisi udvar kristálykupolájának rekonstrukciójához

2020.07.12

Az épületben szálloda nyílt, ami a Hyatt-lánc tagja, a generálkivitelezést pedig a Market Építő Zrt. végezte.

Pótlóbusz jár HÉV helyett Dunaharaszti külső és Tököl között a hétvégén

2020.07.10

Dunaharaszti külső és Tököl között szombaton és vasárnap nem közlekedik a HÉV, helyette H6-os jelzéssel pótlóbusz jár majd, amely viszont nem érinti Szigetszentmiklós központját - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Minden este üstökösbemutatót tartanak a Svábhegyi Csillagvizsgálóban

2020.07.25

Augusztus 10. és 16. között országszerte legalább 15 csillagászati bemutatóhely részvételével várnak mindenkit az "Egy hét a csillagok alatt" elnevezésű programra.

Megújult a Bajcsy-kórház sürgősségi osztálya

2020.07.24

Az intézmény sürgősségi betegellátó osztálya évente 24-25 ezer embert lát el, a kórház ellátási területéhez megközelítőleg 350 ezer ember tartozik.

Folytatódik a Budapest–Hatvan vasútvonal korszerűsítése

2020.07.23

A Rákos-Gödöllő szakasz fejlesztése a Strabag Vasútépítő és a Belfry PE végzi, a szakaszon lévő felüljárót már szeptemberben átadják a forgalomnak.

Rangos nemzetközi díjat nyert a Gül baba türbéje - videó

2020.07.22

A Gül baba türbéje és környezetének komplex rekonstrukciója 2020-ban a FIABCI World Prix d`Excellence közösségi fejlesztések (Public Infrastructure) kategóriájában arany, míg az örökségvédelem (Heritage) kategóriában ezüst díjat nyert.

Megújul és közösségi épülettel bővül Pasarét különleges temploma

2020.07.21

A Laterex kivitelezésében egy új közösségi ház épül, amelyben helyet kap egy kápolna, egy játszóhelyiség és több hittanszoba is.

Látványos fázisba lépett az újgenerációs BudaPart irodaház

2020.07.21

A Property Market Kft. fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló BudaPart CITY irodaház hat emeleten, közel 20 ezer négyzetméteren kínál irodahelyiségeket és egyéb szolgáltatásokat.

Autómentessé válik a Városliget

2020.07.20

Teljesen autómentes lesz a Hősök tere mind a Műcsarnok, mind a Szépművészeti Múzeum előtt, megszűnik a felszíni parkolás a Városligetben.

Hungaroring: a vizes pályán Vettel volt a leggyorsabb a második szabadedzésen

2020.07.18

Esős időben, vizes pályán a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája bizonyult a leggyorsabbnak a 35. Forma-1-es Magyar Nagydíj péntek délután rendezett második szabadedzésén.

Hamarosan két fontos egészségügyi intézmény újul meg a fővárosban

2020.07.17

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján felújítják a műtőket és létrehoznak egy sportkardiológiai ambulanciát is.

Közeleg a parlagfűszezon: már elektronikusan is jelenthetőek a szennyezett területek

2020.07.15

Világszerte milliók életét keseríti meg a parlagfű okozta allergia. Magyarországon több mint kétmillióan szenvednek a tünetektől, továbbá a mezőgazdaságban gyomnövényként közvetlenül is gondot jelent, irtása éppen ezért fontos, és törvény szerint is kötelező.

Célegyenesbe ért a soroksári földutak aszfaltozása

2020.07.15

Az elmúlt hónapokban két utca kivételével mindenhol befejeződött az útépítés.

Új kis panda érkezett a Budapesti Állatkertbe, és megnyílt a Lepkekert is

2020.07.13

A vörös macskamedve néven is ismert kis pandáknál a már évek óta Budapesten élő, csaknem tízéves nőstény, Auróra mellé érkezett Bendegúz, az egyéves hím egyik németországi állatkertből.

M3-as metró: így halad a munka a márciusban lezárt állomásokon (galéria)

2020.07.13

A SWIETELSKY a belvárosi metrószakasz két állomását vette át márciusban, mindkét helyen látványos a változás a föld alatt. Több tonnányi szerkezetből álló mozgólépcsőket bontottak el, az álmennyezeteket is eltávolították. Most újabb két állomást zártak el a forgalom elől, de a metró tovább közlekedik.

Hamarosan két újabb állomást zárnak le az M3-as metró felújítása miatt - interjú

2020.07.11

A SWIETELSKY Magyarország Kft. nem csak a középső szakasz felszín alatti munkáit végzi, de a teljes metrószakasz felszíni, forgalomtechnikai kiépítéséért is ők felelnek.

Elkészült a Fonó Budai Zeneház új, szabadtéri színpada

2020.07.10

A régi, Pajta-béli nagyszínpad mellett épült egy új kisszínpad a grillteraszon, ahol növények zöld ölelésében asztaloknál foglalhatnak.